Wie van zuurkool houdt, houdt ook van fermenteren
Hackfort Baakseweg 6, Vorden, NederlandIn de zomer is er veel te oogsten in de moestuin, vaak te veel om meteen op te eten. Dus wat doe je er dan mee? Inmiddels zijn we ons er allemaal van bewust dat er zo weinig mogelijk voedsel moet worden verspild. Het is dus handig om te weten hoe je je eigen groente […]
Proef en beleef de appel en peer uit het Groene Hart
Hoeve Kazan Blokland 28, NieuwveenOp zondagmiddag 22 september zetten we de appels en peren uit de hoogstamboomgaard van Hoeve Kazan in het zonnetje. Met proeven, zien, het verhaal over de rassen, het telen, groeien, oogsten en verwerken wordt de middag gevuld. Ook is er tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten en heerlijke producten te kopen in de winkel […]
Slow Food trip Le Marche
Le Marche, Italië , ItaliëWederom vertrekt er dit jaar aan het begin van het truffelseizoen een excursie (van 27 september tot en met 4 oktober 2019) naar de Italiaanse provincie Le Marche. Naar de Slow Food godfathers Girolomoni en Beltrami, naar de wijngebieden Verdicchio dei Castelli di Jesi en Lacrima di Morro d’Alba, naar verrukkelijke grottenkaas en vis uit […]
Pop-up Proef lokaal “Boterham met kaas”
Landgoed Grootstal St Jacobsweg 13, Malden, NederlandVeel mensen zijn inmiddels weer zo’n beetje terug van vakantie. En waar heb je trek in als je uit het buitenland komt? Precies, gewoon een boterham met kaas. Daarom organiseert Slow Food Rijnzoet samen met zelfoogstmoestuin “Het Heerlijke Land” op Landgoed Grootstal op zaterdag 28 september 2019 een pop-up proeflokaal “Boterham met kaas” met lokale […]
Vlees Eten Door de Eeuwen Heen
Restaurant Jeanette Donker-Voet Yalelaan 104, Utrecht, NederlandVlees eten staat ter discussie, zowel vanuit oogpunt van dierenleed als CO2-uitstoot. Dus minder vlees scheelt al flink. Maar hoe was dat vroeger? Bij de lancering van het jaar Gruwelijk Lekker bracht het Nederlands Openluchtmuseum het nieuws dat onze voorouders hond aten. Hond en kat staan in Azië nog dagelijks op het menu. Maar hoe […]
BOER-GONDISCH FESTIVAL ”BELEEF VAN BRABANTSE GROND”
Summa College Eindhoven, NetherlandsGoed nieuws: Het project Van Brabantse Grond krijgt een vervolg! De unieke samenwerking tussen Slow Food Brabant en vijf Brabantse koksopleidingen wil laten zien en beleven wat eerlijk, puur en lokaal eten van Brabantse grond betekent. Naast een bruisende Boergondische markt, zal er een spannende kookwedstrijd plaatsvinden tussen teams van koks en boeren. In deze 'battle' werken […]
6-13 okt Week van de Achterhoekse en Liemerse Kazen
Achterhoek GelderlandMaak kennis met kazen uit de Achterhoek en Liemers. Tussen 6 en 13 oktober ben je welkom bij ruim twintig activiteiten, verspreid over de regio.
Inspiratiedag ondernemen met erfgoedrassen en gewassen
Landgoed Hindersteyn Langbroekerdijk 119, Langbroek, Utrecht, NederlandVoor levend erfgoed houders en liefhebbers is het duidelijk: ondernemen met lokale veerassen en gewassen is het mooiste vak ter wereld! Er zijn uitdagingen, maar ook zeker kansen & succesfactoren in het houden van zeldzame erfgoedrassen en gewassen. Welke lessen leren we van onze pioniers en welke bijdrage kunt of wilt ú leveren in het […]
Italiaanse wijn spijs kookworkshop
Kookatelier Boschloo Dorpsstraat 51, Diepenveen, NederlandBert Nollen (lid IJsselvallei) organiseert samen met Kookatelier Boschloo een Italiaanse Wijn-spijs Kookworkshop. Met elkaar maken we een klassieke Italiaanse maaltijd, met bij elk gerecht twee verschillende wijnen. De prijs is all-in. Je geniet van una bella serata italiana! Doe mee en meld je aan!
Paddenstoelen & Outdoor lunch
Harry De Smaakspecalist Van der Capellenstraat 57, Zwolle, OverijsselDe herfst is weer begonnen, bij uitstek het seizoen om -eetbare- paddenstoelen te gaan zoeken en samen te genieten van een outdoor lunch! Slow Food Zwolle organiseert op zondag 20 oktober 2019 een paddenstoelen tocht in de omgeving van Zwolle. Onder begeleiding van expert en natuurgids Herman Sieben maak je kennis met eetbare paddenstoelen. Hierna […]