- Dit evenement is voorbij.
Workshop ‘Lekker koken met zeewier’ met Eke Mariën
02, 04^14:00 - 17:00
€34,50DEZE WORKSHOP IS INMIDDELS VOLGEBOEKT
Datum: Zondag 4 Februari 14 – 17 Locatie: Keizer Culinair, Keizersgracht 376
In verband met ons jaarthema voor 2024: ‘Plant the Future’ organiseren we i.s.m. chef Eke Mariën, op zondag 4 februari, een hele gave workshop:
Lekker koken met zeewier.
We nemen je aan de hand op een smakelijke reis, en laten je kennismaken met de rijkdom en mogelijkheden van de plantaardige keuken.
Eke is bekend van het kookboek ‘Van aardappel tot zeewier – de kunst van lekker koken’. Hij is mede-eigenaar van contentbureau Het Kookkantoor en de website Koken met Kennis. Hij ontwikkelt recepten, schrijft kookboeken, fotografeert en werkt als foodstylist. Eke geeft regelmatig lezingen en kookcursussen, waarin hij met behulp van wetenschappelijke kennis mensen beter, lekkerder en liefst plantaardig leert koken.
………………………………………………………………………………………..
🕰️ Datum & tijd: zondag 4 februari, 14 – 17 uur
🏠 Locatie: Keizer Culinair, Keizersgracht 376, Amsterdam
………………………………………………………………………………………..
Waarom zeewier?
- rijke umami smaak
- gezondheidsvoordelen
- voedingswaarde
- duurzame kweek
Zeewiersoorten die in Nederland groeien
- nori, wakame, dulse, zeespaghetti, zeesla en zeetruffel
- vers of gedroogd?
Zeewier gebruiken:
- wassen en weken
Zeewier in gerechten:
- vullingen
- soep
- stoofgerechten
- snacks
- toppings
Menu:
• Voor Wakame gyoza’s en zeekraal sushi
• Hoofd Rode linzenstoof met dulse en kombusalade
• Na Iers mos pudding