Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slow Food Zeeland: kennismaken met mossels en oesters!

05, 21^13:00 - 16:15

Foto // Jan-Willem van Braak via Unsplash

 

Na jaren van stilte gaat Slow Food Zeeland weer energiek en vol elan van start. Om deze hernieuwde kennismaking te vieren, organiseren we een ontmoeting op zaterdag 21 mei 2022. We zijn te gast in Yerseke waar we kennismaken met mossels en oesters.

 

We verzamelen aan het Kerkplein 14 in Yerseke.

 

13:00 – 14:00: ontvangst met koffie, Zeeuwse bolus en een interessante film over schelpdieren

14:00 – 15:30: oesters rapen onder begeleiding met een gids

15:45 – 16:15: oesterproeverij (3 verschillende oesters met glas witte wijn)

 

Trek vooral stevige schoenen of laarzen aan. Oesterschelpen zijn vaak scherp, dus werkhandschoenen zijn geen overbodige luxe. Om oesters open te steken heb je een oestermes nodig. De gids heeft wat mesjes bij zich, maar biedt die ook te koop aan, evenals handschoenen. Iedere deelnemer mag wat oesters meenemen naar huis. Een emmer is dan handig.

 

Iedereen is welkom, je hoeft geen lid te zijn van Slow Food.

Per persoon betaal je 30 euro inclusief btw. Om zeker te zijn van een plek, schrijf je je direct in via de onderstaande link of gebruik de QR-code.

 

Meld je hier aan!

Slow Food Zeeland brengt de pracht aan producten in de provincie onder de aandacht. We brengen mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, vissers, wetenschappers, chefs, ondernemers en consumenten. Om dat te bereiken organiseren we evenementen waarmee we good, fair en clean voedsel op de kaart zetten. Ook schuiven we aan bij politieke en maatschappelijke debatten over voedsel. Verder doen we mee aan evenementen waar eten en verduurzaming van de voedselketen centraal staan.

 

Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging. Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd, tegen een eerlijke prijs. Met alle partijen uit de keten pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan. Doe je mee? Word lid en sluit je aan bij Slow Food Zeeland. www.slowfood.nl.

 

Volg Slow Food Zeeland op Instagram.

 

Tot binnenkort!

Ariën, Miriam, René, Anneke, Elian

Gegevens

Datum:
05, 21
Tijd:
13:00 - 16:15
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Zeeland
E-mail
zeeland@slowfood.nl

Locatie

Kerkplein 14, Yerseke
Kerkplein 14
Yerseke, Zeeland 4401 ED Nederland
+ Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!