Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slow food Utrecht markt bij Boerderij Eyckenstein

06, 16^12:00 - 18:00

Proef de smaak van de streek tijdens de Slow Food Utrecht markt in Maartensdijk
Benieuwd naar de echt eerlijke en lokale producten en smaken uit de streek? Kom dan naar de open dag op Boerderij en Tuinderij Eyckenstein in Maartensdijk op 16 juni. Op Boerderij Eyckenstein houden Jacob en Linda Jersey stiertjes en op Tuinderij Eyckenstein teelt Luuk Schouten biologische groenten. De Slow Food Utrecht markt is te vinden op het terrein van Boerderij Eyckenstein. Daar laten boeren en producenten hun producten zien, ruiken en proeven. Neem daarna de lekkerste producten mee naar huis om daar verder te genieten.
Eerlijk en kleinschalig
De Slow Food Utrecht markt is een unieke markt, waar vele eerlijke en kleinschalige producenten hun producten laten zien en proeven. Doe er je boodschappen en ontmoet de telers, boeren en makers van het voedsel. Hoor het verhaal achter het voedsel, puur en eerlijk. En geniet met elkaar, proef en eet. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur te vinden op Boerderij Eyckenstein aan de Eikensteeg 13 in Maartensdijk. De markt is een initiatief van Slow Food Utrecht in samenwerking met Boerderij en Tuinderij Eyckenstein.
Tuinderij Eyckenstein
Op de prachtige historische moestuin van Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk teelt Luuk Schouten op 0,7 hectare een grote diversiteit aan groenten. Op de tuin wordt op een milieuvriendelijke (biologische) wijze geteeld. Er worden geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en ook al het zaai- en pootgoed is biologisch geteeld. De tuinderij heeft een certificaat voor biologische teelt.
Boerderij Eyckenstein
Jacob Beeker en Linda Heemskerk houden op Boerderij Eyckenstein op verantwoorde wijze jersey stierkalveren. In plaats van slachtafval kan dit duurzame vlees nu verkocht worden als hoogwaardig voedsel. Naast Jerseystiertjes worden ook varkens en kippen op natuurlijke wijze gehuisvest en is reeds gestart met het inzaaien van een wintervoedselakker met brede randen vol bloemen. Boerderij Eyckenstein heeft ook een boerderijwinkel.

Gegevens

Datum:
06, 16
Tijd:
12:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Utrecht
E-mail
evenementen@slowfoodutrecht.nl

Locatie

Boerderij Eyckenstein
Eikensteeg 13
Maartensdijk, Utrecht 3738 LD Nederland
+ Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!