Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SLOW FOOD A’DAM BORREL

02, 03^18:00 - 20:30

€18,50

We nodigen je graag weer uit voor onze maandelijkse Slow Food Amsterdam borrel op vrijdag 3 februari van 18:00 – ± 20:30 uur. Gezellig als jij erbij bent! Dit keer zijn we van harte welkom in het atelier / de kunstgalerie van Slow Food-lid Henri Roquas aan de Blankenstraat 115, in Amsterdam. Er is plek voor max. 20 personen, dus wees er snel bij om te proeven van Kunst van de Maal-Tijd.

Je kunt je t/m 1 februari aanmelden via deze link:  

Aanmelden Slow Food Amsterdam borrel 3 Feb 2023

Locatie:              Een zee-egel in de storm, Blankenstraat 115, 1018 RT, Amsterdam

Datum & tijd:     Vrijdag 3 februari van 18:00 – ± 20:30

Vragen?             Stuur je mailtje naar: communicatie@slowfoodamsterdam.nl

Prijs: € 18,50.    Daarvoor krijg je: 2 glazen wijn / fris / bier p.p. + water  + borrelhapjes

Maak het betreffende bedrag a.j.b. even over naar:
Slow Food Convivium Amsterdam
NL27 INGB 0003 3529 21  o.v.v.  Borrel 3 februari 2023

 

Henri is als kunstenaar, curator, voedselarcheoloog en chef op zoek naar de ‘verloren maal-tijd’, naar de ware betekenis van eten en voeding in het ontstaan en de vorming van aard en wezen van de mens.

Wat en hoe we eten vertelt iets wezenlijks over de menselijke soort.                                De mens is het provisoir maaksel van een geschiedenis van bio-evolutionaire processen en van eigen ingrijpen, en daarin was, en is, de maaltijd altijd middelpunt. De ontdekkingen van het koken van voedsel, van landbouw en veeteelt en van technologische voedselproductie waren alle omslagpunten in de geschiedenis van de mensheid en hebben de mens en de wereld elke keer ingrijpend gevormd. Er is geen ander moment waarop het alledaagse zo pregnant verbonden wordt met inzichten in het reilen en zeilen van de wereld als de maaltijd. Onze oorsprong en historie, onze sociale instituten, cultuur en religie, de handel en wandel van ons als individu blijven onbegrepen als de maaltijd buiten beschouwing wordt gelaten.

Locatie

Galerie ‘Een zee-egel in de storm’
Blankenstraat 115
Amsterdam, Noord-Holland 1018 RT Netherlands
+ Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!