Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Crowdfunding boek: ‘De Ark van de Smaak in Nederland’

12, 13 - 12, 14

Ark-vd-Smaak-Omslag-09102020
DONEER EN DRAAG BIJ AAN BEHOUD VAN BIODIVERSITEIT
EN GASTRONOMISCH ERFGOED IN NEDERLAND

De crowdfunding voor het boek: ‘De Ark van de Smaak in Nederland’ is van start gegaan. In het rijk geïllustreerde boek komen voedsel, kennis en verhalen over Nederlands gastronomisch erfgoed samen. Tot en met zondag 13 december 2020 kunnen alle supporters van good, clean en fair voedsel hun bijdrage leveren via een crowdfundingcampagne op Voordekunst.nl.

Een ode aan de gastronomische rijkdom van Nederland
Meer dan 100 Ark van de Smaak producten, recepten van chefkoks, interviews met producenten, een seizoenskalender en essays; dat is het boek De Ark van de Smaak in Nederland in een notendop. Het boek brengt op een informatieve en inspirerende manier een ode aan de gastronomische rijkdom van Nederland. Het laat aan een breed publiek zien dat Nederland meer is dan alleen de tweede grootste landbouwexporteur van de wereld, namelijk: een culinair divers land met een rijk aanbod aan uiteenlopende producten.

Daarnaast benadrukken we met het boek dat het behoud van het Nederlands gastronomisch erfgoed bijdraagt aan agro-biodiversiteit en culturele en culinaire diversiteit. Bovendien maakt het boek inzichtelijk dat regionaal en seizoensgebonden eten bijdraagt aan regionale economieën, verkorting van de voedselketen, minder voedselkilometers, contact tussen boer en burger, en waardering voor vers, puur en gezond voedsel.

Crowdfunding
Wil jij bijdragen aan behoud van biodiversiteit en gastronomisch erfgoed in Nederland? Steun dit project en bestel nu een boek via de crowdfunding campagne. Bijdragen aan de crowdfunding campagne kan tot 13 december via de website van Voordekunst. Bij een succesvol resultaat van €24.000 zal het boek in april 2021 feestelijk worden gepresenteerd op verschillende boerderijen in het land.

Gegevens

Begin:
12, 13
Einde:
12, 14
Evenement Categorie:
Site:
https://www.voordekunst.nl/projecten/11093-boek-de-ark-van-de-smaak-in-nederland-1

Organisator

Slow Food Nederland
Bekijk de site van Organisator

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!