
- Dit evenement is voorbij.
Brainstorm + masterclass granen
03, 12^14:00 - 17:30

Het jaarthema van Slow Food Nederland 2022 is ‘granen’, in alle vormen en maten. We hebben ontzettend veel prachtige oude graansoorten in Nederland, die allemaal hun eigen smaak en structuur hebben, zoals de Sint-Jansrogge. Deze granen willen we bewaren. Sterker nog, we willen dat ze veel meer geteeld, gebruikt en gegeten worden! Afgelopen 15 januari hebben we met veel enthousiastelingen een (online) brainstormsessie gehad. Er werd gesproken over de rol van graan om de agro-biodiversiteit te verbeteren, de teelt van haver, het verkleinen van de keten, en de gastronomische inzetbaarheid van granen (naast het maken van brood).
Op 12 maart gaan we deze brainstormsessie doorzetten, inclusief masterclass door René van der Veer bij Bakkerij de Veldkeuken in Bunnik! (bij Utrecht) Meer info volgt nog!
Interesse in deze themadag ‘granen’? Meld je nu aan via dit formulier!
Datum: zaterdag 12 maart
Tijd: rond 14:00. Exacte tijd volgt