Op 10 december 2019 is het Terra Madre Day en viert Slow Food haar 30-jarig jubileum! Sinds de oprichting in 1989 in Italië is de beweging gegroeid van 15 naar 160 landen, met meer dan een miljoen leden, vrijwilligers en activisten die zich inzetten voor good, clean en fair voedsel voor iedereen.

Tekst // Slow Food Nederland
Beeld // Elisabeth Lanz

Om dit bijzondere jubileum te vieren, organiseren Slow Food communities over de hele wereld diners, proeverijen, workshops en andere feestelijke evenementen. Ook in Nederland staan er smakelijke diners op de agenda. Zo neemt Slow Food Utrecht haar gasten mee op culinaire reis en blikken zij door middel van een vier-gangen diner terug op dertig jaar Slow Food. Ook de Slow Food communities Groene Hart & Rotterdam nodigen geïnteresseerden uit voor een bijzonder diner in de stal van een voormalig kaasmakerij.

Terra Madre Day

Terra Madre Day is in 2009 in het leven geroepen om de diversiteit van het netwerk te vieren. Slow Food focust daarbij niet alleen op diversiteit van ambachten, mensen en culturen, maar ook op diversiteit van rassen, gewassen en producten. Op die manier probeert de beweging biodiversiteit te behouden en herstellen. Slow Food’s filosofie ‘good, clean en fair voedsel voor iedereen’ ligt in het hart van de beweging en loopt als rode draad door alle activiteiten. Terra Madre Day is daarmee dé dag voor het hele Slow Food netwerk om duurzaam geproduceerde en lokale (seizoens)producten te promoten.

Slow Food diners in het land

– Lees hier voor informatie over het Terra Madre Day diner van Slow Food Utrecht.
– Lees hier voor meer informatie over het Terra Madre Day diner van Slow Food Rotterdam & Groene Hart.

Vier Terra Madre Day met ons mee en schuif aan bij één van deze smakelijke diners!

Samen bouwen we aan een toekomstbestendig voedselsysteem

Door middel van de Ark van de Smaak, Koks Alliantie en Presidia zet Slow Food zich al 30 jaar lang – op nationaal én internationaal niveau –  in voor goed voedsel; duurzaam geproduceerd en tegen een eerlijke prijs. De komende 30 jaar blijft Slow Food zich inzetten voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Slow Food kan jouw hulp daarbij goed gebruiken, want samen bouwen we aan een toekomstbestendig voedselsysteem! Doe je mee? Doneer nu!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!