PADDENSTOELENWANDELING
Het Smokkelaartje Goudbergseweg 8, Strijbeek, NederlandWandelen in de herfst is een feest met alle paddenstoelen die uit de grond schieten! In allerlei kleuren, formaten en hoeveelheden zijn ze het hele jaar door te zien, maar vooral in het vochtige najaar springen ze eruit. We gaan 's ochtends op pad met Jeroen Evers die alles weet over voedselbossen, wilde paddenstoelen en […]
Paddenstoelen op Hackfort
Keuken van Hackfort Baakseweg 8, VordenKom paddenstoelen proeven! Tijdens de kookworkshop “Paddenstoelen op Hackfort” bundelen Groene Takken (Slow Food lid) en de Keuken van Hackfort hun krachten om samen met deelnemers een heerlijke paddenstoelen maaltijd te maken. Pip Gilmore van Groene Takken heeft al jaren ervaring met het kweken van shii-take paddenstoelen op boomstammen (eetbaar hout). Daarnaast heeft ze ervaring […]
Workshop Fermenteren in het Groene Hart
Kwekerij Eko-logisch Floraweg 114, RoelofarendsveenBen jij nieuwsgierig naar de hippe en gezonde wereld van fermenteren en wil je meer weten over de verschillende basissmaken uit de Koreaanse Keuken? Ga dan mee op fermentatie avontuur met Marrit Kyung Ok Schakel, Micro Dairy en Jang specialist. We zijn te gast bij David Luijendijk van kwekerij Eko-logisch te Roelofarendsveen. Hij zal ons […]
OUDE BEREIDINGSTECHNIEKEN BIJ BIJZONDER BRABANTS
Bijzonder Brabants DeurneTijdens deze middag zijn we te gast bij onze eigen Slow Food boer: Boer Henk van Bijzonder Brabants. Hier zullen we met de onvergetelijke groenten van Bijzonder Brabants aan de slag gaan, een interessante, leerzame en natuurlijk smakelijke middag die je niet wilt missen! Als leverancier aan vele restaurants in Brabant weet hij als geen […]
Kookworkshop Kerstchutneys
Hackfort Baakseweg 6, Vorden, NederlandAangeboden door Slow Food IJsselvallei lid Derk Huizinga en De Keuken van Hackfort in Vorden De workshop Kerstchutneys maken was in voorgaande jaren een groot succes. Vooral de unieke kastanje chutney was erg populair. Ook dit jaar is er weer een workshop waarin we bijzondere chutneys maken, speciaal voor het Kerstdiner. Je kunt niet alleen […]
SFU aan de Slag: fermentatie workshop van Peter van Berckel
Workshop In deze workshop leer je pickles maken: korte, snelle groentefermentaties voor iedere dag. Deze workshop is het onderwerp waar Peter van Berckel zijn boek over heeft geschreven! In Japan is tsukémono ofwel gepicklede groenten een dagelijks onderdeel van de maaltijd. Ze worden met behulp van een pickle-pers gemaakt. De pers zet gezouten groenten onder druk […]
Kookworkshop Warme Kerstpuddingen
Hackfort Baakseweg 6, Vorden, NederlandAangeboden door Slow Food IJsselvallei lid Derk Huizinga en De Keuken van Hackfort in Vorden Een hekel aan de kou? Laat je verrassen door ouderwetse warme Kerstpuddingen! Bereid met een flinke scheut rum of kirsch, laten ze je wegzakken in een weldadige roes….een verrukkelijke afsluiting van de maaltijd. Vroeger wisten ze wel wat lekker was. […]
Terra Madre diner 10 december
Kaasboerderij Booij Streefkerk middenpolderweg 63, Streefkerk, NederlandElk jaar vieren wij op 10 december met Terra Madre de verjaardag en oprichting van Slow Food in het Italiaanse Bra, Piëmont. Dit jaar is dat 30 jaar geleden. Reden tot groot feest. In Nederland en wereldwijd … in 160 landen, … 100.000 leden. Deze verjaardag willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wij nodigen […]
SFU Terra Madre-diner bij KookaBarra
KookaBarra Bar à Manger Burgemeester Reigerstraat 29, UtrechtFeestelijk jubileumdiner van Slow Food Utrecht op Terra Madre - 30 jaar Slow Food. Locatie en samenwerking: KookaBarra - bar à manger.
Slow Food Tour in het Rijksmuseum
Rijksmuseum Amsterdam Museumstraat 1, Amsterdam, Noord-Holland, NederlandOp zaterdag 14 december leidt René Zanderink (Ark van de Smaak commissie) je graag rond in het Rijksmuseum. Verwacht een tour van anderhalf uur waarin je 30 tot 40 culinaire schilderijen aanschouwt. René vertelt je alles over deze schilderijen en de Nederlandse keuken. Na afloop van de tour loop je naar Café Welling; een traditioneel […]