Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Fermenteren in het Groene Hart

11, 20^18:45 - 22:30

Ben jij nieuwsgierig naar de hippe en gezonde wereld van fermenteren en wil je meer weten over de verschillende basissmaken uit de Koreaanse Keuken? Ga dan mee op fermentatie avontuur met Marrit Kyung Ok Schakel, Micro Dairy en Jang specialist.

We zijn te gast bij David Luijendijk van kwekerij Eko-logisch te Roelofarendsveen. Hij zal ons een rondleiding geven over terrein van zijn biodynamische kwekerij. Daarna nuttigen we een maaltijd van zelf meegenomen hapjes. Na de nodige theorie over fermenteren ga je zelf aan de slag met de groenten van kwekerij Eko-logisch. Je kunt zuurkool of kimchi maken, maar ook experimenteren met andere groenten is mogelijk. Je gaat naar huis met een hoop nieuwe kennis en een pot gefermenteerde groenten.

Over Marrit Kuyng Ok Schakel

Marrit is een biologische boer, antropoloog en vice-voorzitter van het Slow Food Youth Network Amsterdam. Ze groeide op in een klein dorpje in Friesland en heeft veel geleerd van reizen door Zuid-Korea. Ze gelooft in het bestrijden van voedselverspilling door voedselbereiding. Bovenal deelt ze graag haar expertise en experimenteert ze met het produceren van kleinschalig ambachtelijk voedsel. Voorbeelden hiervan zijn koespecifieke yoghurt, Nederlandse gevlekte geitenkaas met natuurlijke korst, danmuji (ingelegde gele radijs/rettich) en Koreaanse jangs. Zij leert ons de kneepjes van het fermenteren.

  

Wanneer en waar:
Woensdag 20 november 2019 van 17.45 tot 21.30 uur
Kwekerij Eko-Logisch
Floraweg 114, 2371 AR Roelofarendsveen

Prijs en aanmelden:
Deelname aan de workshop bedraagt 22,50 voor SF-leden en 27,50 voor niet-leden.
Aanmelden via groenehart@slowfood.nl

Er is plaats voor 12 deelnemers!

tekst//Slow Food Groene Hart
foto’s//Eko-logisch

Gegevens

Datum:
11, 20
Tijd:
18:45 - 22:30
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Groene Hart
E-mail
groenehart@slowfood.nl

Locatie

Kwekerij Eko-logisch
Floraweg 114
Roelofarendsveen, 2371 AR
+ Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!