Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PADDENSTOELENWANDELING

10, 27^10:45 - 14:15

Wandelen in de herfst is een feest met alle paddenstoelen die uit de grond schieten! In allerlei kleuren, formaten en hoeveelheden zijn ze het hele jaar door te zien, maar vooral in het vochtige najaar springen ze eruit. We gaan ‘s ochtends op pad met Jeroen Evers die alles weet over voedselbossen, wilde paddenstoelen en welke paddenstoel eetbaar is welke niet. Natuurlijk sluiten we af  af met een gezamenlijk lunch-hapje waarin de paddenstoel een belangrijke rol speelt!

Wat en waar?

Al wandelend door het bos op de grens van Nederland en Belgie krijgen we uitleg over verschillende soorten paddenstoelen. Zowel giftige als eetbare. Wat is het verschil in uiterlijk? Welke werking hebben giftige paddenstoelen op ons lichaam? Onder leiding van een ervaren gids gaan we zelf mee zoeken, kijken, ruiken, proeven.
De wandeling neemt ongeveer twee uur in beslag dus zorg voor stevige schoenen en buitenkleding, die een stootje en misschien een regenbui kan hebben. Neem water mee voor onderweg.

Jeroen Evers is een ervaren paddenstoelen kenner. Hij organiseert inmiddels enkele jaren de wandelingen. Hij is met zijn verhaal van een paddenstoelenwandeling met koks in opleiding opgenomen in het kookboek “Van Brabantse Grond” (uitgegeven door Slow Food Brabant. Daarnaast is hij bezig een eigen Voedselbos te ontwikkelen waarin paddenstoelen ook volop de ruimte krijgen.

Na afloop van de wandeling schuiven we aan bij Het Smokkelaartje voor een smaakvol pasteitje met (misschien zelf gevonden) paddenstoelen! Dit pasteitje is bij de prijs inbegrepen. (Drankjes voor eigen rekening).

Kosten van deze educatieve wandeling, inclusief paddenstoelen pasteitje bij Het Smokkelaartje :

Slow Food leden: 15,00 | Niet-leden: 17,50

Meer info & tickets: Slowfoodbrabant.nl

Wees er snel bij want het aantal tickets is beperkt!

Organisator

Slow Food Brabant
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het Smokkelaartje
Goudbergseweg 8
Strijbeek, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!