fbpx

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop zuurdesem broodbakken met oude granen

11, 09^13:30 - 17:30

Op dinsdag 9 november 2021 organiseert Slow Food Groene Hart in samenwerking met Ineke Berentschot een workshop zuurdesem brood bakken met oude granen. Tijdens de workshop leer je een desembrood naturel en één met krenten/rozijnen maken, met meel van biologische oude granen van Boerderij Bijlsma in Nieuw Vennep. Er wordt volkorenmeel van emmer, eenkoorn en spelt gebruikt; meel dat is gemalen tussen molenstenen van Molen De Zandhaas in Santpoort Zuid. We kneden zelf een deeg, vormen en bakken het. Ook starten we met het maken van een moederdeeg starten, waar je thuis verder mee aan de slag gaat. Ineke vertelt ons meer over de achtergrond van het broodbakken en de oude granen.

Je gaat naar huis met twee broden, haverkoeken, een starter en het boek ‘Oude granen, nieuw brood’.

Ineke Berentschot was in de jaren tachtig vennoot bij zuurdesembakkerij De Kuch in Uden. Sindsdien bakt ze haar eigen brood, geeft les, publiceert voor professionele en thuisbakkers over het bakken van puur brood. Haar experimenten kun je vinden op haar website wiebaktmee.nl. Zij is schrijver van de boeken ‘Nachtbrood’ en ‘Oude granen, nieuw brood’.

Kosten: 55,00 voor SFGH-leden en 60,00 niet-leden (incl. boek)
Opgeven bij welkom@slowfoodgroenehart.nl.

tekst // Slow Food Groene Hart
foto // Ineke Berentschot

Gegevens

Datum:
11, 09
Tijd:
13:30 - 17:30
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Groene Hart
E-mail:
groenehart@slowfood.nl

Locatie

MBO Rijnland
Groen van Prinsterersingel 52
Gouda, 2805 TE
+ Google Maps