Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Week van de Achterhoekse Wijnen

08, 22 - 08, 30

Van zondag 22 tot en met zondag 29 augustus 2021 organiseert Slow Food Achterhoek de Week van de Achterhoekse wijnen. In deze week zijn er veel mogelijkheden om de wijngaarden te bezoeken, wijnen te proeven, deel te nemen aan workshops of rondleidingen. Ook worden culinaire fietsroutes gepromoot waarin wijngaarden centraal staan. De start van de wijnweek vindt plaats op zondagmiddag 22 augustus in de tuin van Eetwinkel Van Mien in hartje Doetinchem, waar een proeverij plaatsvindt.

Met zo’n twintig wijngaarden is de Achterhoek een van de belangrijkste wijnstreken van ons land. Klimaat en bodem lenen zich goed voor de teelt van druiven. Het is pas een kleine twintig jaar geleden dat de eerste wijngaarden werden aangeplant. Maar inmiddels zijn er flink wat prijzen in de wacht gesleept voor wijnen van topkwaliteit.

Initiatiefnemer Slow Food Achterhoek vindt het belangrijk om de regionale eetcultuur te bewaren en te bevorderen. Ook horeca en catering spelen daarin een belangrijke rol. Tijdens de week zullen we daarom niet alleen wijngaarden opnemen in het programma, maar ook horeca die iets doet in het kader van de week.

Eerder organiseerde Slow Food Achterhoek een succesvolle Week van de Achterhoekse Kazen. Voor volgend jaar staat graan op het programma.

De agenda en meer informatie vind je op: www.achterhoeksewijnweek.nl

Activiteiten aanmelden kan via achterhoek@slowfood.nl

Gegevens

Begin:
08, 22
Einde:
08, 30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.slowfoodachterhoek.nl/

Organisator

Slow Food Achterhoek

Locatie

Achterhoek
Gelderland + Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!