Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Terra Madre bij De Dyck in Woubrugge

12, 12^13:30 - 16:30

Nu de horeca met beperkingen moet werken, verplaatsen wij onze Terra Madre-viering van een diner op vrijdagavond 10 december naar een lunch op zondagmiddag 12 december. Wij nodigen jullie van harte uit bij De Dyck in Woubrugge!

Vier samen met ons de verjaardag van Slow Food, ter herinnering aan de oprichting van Slow Food eind jaren tachtig te Bra, Italië. Wereldwijd viert Slow Food Terra Madre (Moeder Aarde) dag, waarbij we stil staan bij het feit dat de aarde ons mooie lokale en bijzondere producten biedt. We zullen dan ook goed voor onze aarde moeten blijven zorgen, als we dit zo willen houden.
Waar kunnen we dit beter doen dan bij De Dyck restaurant en evenementenlocatie in Woubrugge. Waar zij groente telen met respect voor hun omgeving en de natuur en dit bereiden tot iets moois. Zodat hun gasten zich meer bewust worden van wat de Hollandse bodem geeft en vraagt. Bewust genieten is goed voor de natuur en goed voor elkaar!

Restaurant De Dyck serveert een 6 gangen moestuinmenu, een menu gebaseerd op groente uit eigen moestuin. Chef Martijn Koeleman stelt het menu samen met het mooiste dat ieder seizoen te bieden heeft. De eigen gekweekte groenten, kruiden en vruchten voeren de boventoon. Vlees of vis wordt alleen gebruikt als het écht iets toevoegt.
En om te zorgen dat ze het hele jaar groenten uit eigen tuin kunnen serveren, fermenteren ze delen van de oogst. Dit zorgt voor unieke smaaksensaties.
Kom het zelf ervaren op 12 december!

Programma
12.30 – 13.00 Ontvangst met zelf gefermenteerd welkomstdrankje;
13.00 – 15.00 informatie over de achtergrond/visie van De Dyck door eigenaar Reinier Kempenaar, gevolgd door een 6 gangen diner met tussendoor informatie over de gerechten;
15.00 – 15.30 afsluiting met koffie/thee.

Locatie
We zijn te gast bij De Dyck, Woudsedijk-Zuid 43, 2481 NB Woubrugge www.dedyck.nl

Bij een bezoek aan De Dyck zal gevraagd worden naar een coronatoegangsbewijs. De ruimtes bij de Dyck zijn goed geventileerd en de 1,5 meter kan worden gehandhaafd!

Kosten en aanmelden
Voor deze middag, het welkomstdrankje, 6-gangen menu en koffie/thee vragen we een bijdrage van
€ 40,00 voor Slow Food-leden en € 50,00 voor niet-Slow Food-leden. De drankjes zijn voor eigen rekening, na afloop te betalen.

Graag vóór 5 december aanmelden, via welkom@slowfoodgroenehart.nl. De aanmelding is definitief na overmaking van het geld, op rekeningnummer: NL71 TRIO 0254.8007.85 t.n.v. Slow Food Convivium Groene Hart, o.v.v. ‘Terra Madre 2021 en je naam’.
Heb je dieetwensen laat dit vooraf weten, zodat wij dit met de chef kunnen afstemmen.
Voor informatie/vragen: welkom@slowfoodgroenehart.nl  / 06-46490187 (Carla Glorie)

 

Gegevens

Datum:
12, 12
Tijd:
13:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Groene Hart
E-mail
groenehart@slowfood.nl

Locatie

De Dyck
Woudsedijk-Zuid 43
Woubrugge, 2481 NB
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!