
- Dit evenement is voorbij.
Smakelijk Texel 2021 april
04, 30 - 05, 03
€495Ook dit jaar organiseert bioloog en kookboekschrijver René Zanderink op Texel driedaagse culinaire trips: Smakelijk Texel. Maak kennis met de Texelse ingrediënten van de nationale Ark van de Smaak: Texelse schapenkaas (misschien kunnen we een groene variant bedenken) en lamsoorhoning van de Texelse zwarte bij. Daarnaast zullen we genieten van het zilte weide lam, oesters, mosselen en kokkels rapen, zelf garnalen pellen, proberen geep of harder uit de Waddenzee te bemachtigen, zelf een rode poon roken en meedoen aan een proeverij van een nieuw te ontwikkelen schapenkaasfondue, al dan niet vergezeld van een lokaal bier, whisky, jenever of eau de vie. Zwartmoeskervel, zeekraal, lamsoor, kraailook: unieke groenten van Texel. Waarschijnlijk is er in West-Europa geen eiland dat zoveel aparte culinaire hoogtepunten kent.
Reisdata: 30 april 2021 tot 2 mei 2021.
Meer informatie is te vinden op deze website.