Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KISS THE GROUND presentatie tijdens OPENING GROENPUNT 

09, 30^18:00 - 20:00

Op 30 september presenteren we Kiss The Ground tijdens de opening van Groenpunt Amsterdam.
Het centrale loket van Amsterdam waar burgers, ondernemers en geïnteresseerden informatie kunnen krijgen over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot projecten, programma’s en personen op het gebied van groen en voedsel in de stad.

16.00 – 18.00, Plantage Middenlaan 2C, Amsterdam

Kiss the Ground is het regionaal project dat we samen met Food Council MRA, SFYN, Voedsel Verbindt, FICA, Inholland, Grond van Bestaan, Het Bodem Collectief, Groenpunt en een groeiend aantal andere duurzame partners oppakken.

Bodembewustzijn
Doel is het werken aan bodembewustzijn. Dit voedselvraagstuk heeft namelijk alles te maken met de bodem; de kwaliteit van de aarde en het bodemleven onder onze voeten. Het meeste dat we eten is afhankelijk van de bodem. De bodem is helaas in sneltreinvaart aan het degraderen, verzilten, eroderen. Dat heeft alles te maken met de wijze waarop we omgaan met de grond. Door onze industriële productiewijze, gebruik van kunstmest en pesticiden hebben we een groot deel van onze bodem uitgeput. In tegenstelling wat velen denken, is de bodem niet recyclebaar. Althans, een dode bodem breng je niet zo maar weer tot leven; zoiets kan wel 50 tot 100 jaar duren. Kortom, onze toekomst staat op het spel, en de bodem speelt daarin een hoofdrol.

Kansen
Kiss the Ground laat zien dat er mogelijkheden zijn om onze toekomst en die van anderen veilig te stellen. Maar dan moeten we wel beter met de bodem leren omgaan. Ons programma helpt daarbij.

Doe je mee?

Gegevens

Datum:
09, 30
Tijd:
18:00 - 20:00
Evenement Categorie:

Organisator

Jeffrey Spangenberg
Telefoon
0650278920
E-mail
jeffrey@slowfoodamsterdam.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Plantage Middenlaan 2C, Amsterdam
Plantage Middenlaan 2C
Amsterdam , Netherlands
+ Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!