Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Op de koffie bij Puur Koffie

01, 21^13:00 - 16:00

Voor velen van ons is het drinken van koffie een dagelijkse routine. ‘s Ochtends om wakker te worden, tijdens ‘koffietijd’ of een bakkie tussendoor. Tegenwoordig is koffiedrinken ook iets wat je doet in een espressobar. Puur Koffie uit Oosterbeek is er een van, en we mogen bij deze zaak op de koffie komen. We krijgen van eigenaar en barista Jan Paul Fros heel veel te weten over zijn koffie en zijn espressobar. Wat we ook graag willen weten is hoe zuiver zijn koffie wel niet is. En hoe ‘slow’. Bestaat er zoiets als slow coffee?

We beginnen om 12:00 met een lunch van hartige flammkuchen (vegetarisch en met spek) en salade. Daarna zal Jan Paul ons vertellen over zijn koffie en zijn bedrijf. Daarna gaan we koffie proeven, of beter gezegd: koffie ‘cuppen’. Cupping is de term voor barista’s, het onderwerpen van de gebrande en gemalen bonen aan een smaaktest. Zo bepalen ze of het smaakpalet aan de wensen voldoet. Ga jij de verschillen tussen de melanges proeven?
Na de smaaktest kunnen we nog even blijven zitten om wat anders te drinken, of we kijken even binnen bij de espressobar tegenover: een druk bezochte plek voor koffieminnend Oosterbeek. Daar vind je ook heel leuke spullen om te gebruiken voor je bakje troost.

Zo, nu heb ik twaalf keer koffie geschreven. Het mag duidelijk zijn waar we naartoe gaan!

Bilders en Puur Koffie
Weverstraat 63, 6862 DK Oosterbeek
Zondag 21 januari, vanaf 12:00
Prijs: 20 euro (lunch, thee en koffie inbegrepen)

Opgave: activiteiten@slowfoodrijnzoet.nl o.v.v. Koffie. Er is plaats voor maximaal 15 man. Geef ook even aan of je allergieën hebt, dan kunnen we daar rekening mee houden. Wil je ook aangeven of je iemand mee kunt nemen in de auto, of dat je behoefte hebt aan een rit?

Gegevens

Datum:
01, 21
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Rijnzoet
E-mail
rijnzoet@slowfood.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Puur Koffie
Weverstraat 63
Oosterbeek, 6862 DK Nederland
+ Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!