
Olijfolie proeverij i.s.m. het Olijfolie Instituut
10, 06^18:00 - 21:00

Olijfolie is een van de gezondste en oudste oliën en het gebruik ervan neemt wereldwijd toe. Er valt zoveel over te vertellen, en toch is er zo weinig over gekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, en dat olijfolie meer gewaardeerd wordt! Leer een goede extra vergine olijfolie herkennen…
Olijfolie sommelier Wilma Grinsven-Padberg deelt haar kennis over en liefde voor olijfolie tijdens deze Slow Food Amsterdam avond, d.m.v. een olijfolie proeverij. Schrijf je snel in, zodra dat kan.
In haar boek, Olijfolie, het naslagwerk ging Wilma op zoek naar antwoorden op alle vragen die ze ooit kreeg.
Hoe wordt olijfolie gemaakt en hoeveel soorten zijn er? Bestaat er zoiets als olijfolie-fraude? Hoe moet je olijfolie proeven en gebruiken? Hoe herken je een goede olijfolie? En een slechte? Het boek is aangevuld met enkele overheerlijke en verrassende recepten.
We hopen jullie op 6 oktober 2023 te zien! Je kunt je aanmelden via deze link