Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Olijfolie proeverij i.s.m. het Olijfolie Instituut

10, 06^18:00 - 21:00

Olijfolie is een van de gezondste en oudste oliën en het gebruik ervan neemt wereldwijd toe. Er valt zoveel over te vertellen en toch is er zo weinig over gekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, en dat olijfolie meer gewaardeerd wordt! Leer een goede extra vergine olijfolie herkennen.

We hebben het allemaal in onze keuken staan. Maar wat weten we er eigenlijk vanaf?
Kan jij een goede kwaliteit olijfolie herkennen?

Olijfolie is een van de gezondste, oudste oliën en het gebruik ervan neemt wereldwijd toe.
Er valt zoveel over te vertellen, en toch is er zo weinig over gekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, en dat olijfolie meer gewaardeerd wordt! De brigades van toprestaurants gaan ons voor, en nu aan jou de kans om een goede extra vergine olijfolie te leren herkennen…

Olijfolie sommelier Wilma Grinsven-Padberg deelt haar kennis over en liefde voor olijfolie tijdens deze Slow Food Amsterdam olijfolie proeverij.  Bernadette van Amsterdam Flavours in het Westerpark stelt haar prachtlocatie voor ons beschikbaar deze avond.     Kom ook, dit wil je meemaken! Er gaat een wereld voor je open.

👉🏽  Je kunt je aanmelden via deze link.                                   

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Kosten: € 22.50. Je reservering is pas geldig zodra de betaling binnen is.

Betaalgegevens vind je op het aanmeldingsformulier. LET OP!  Om goed te kunnen proeven, is het het best om een uur van tevoren even niet te eten, koffie te drinken en geen parfum of geurende crèmes te gebruiken.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

In haar boek, Olijfolie, het naslagwerk ging Wilma op zoek naar antwoorden op alle vragen die ze ooit kreeg. Hoe wordt olijfolie gemaakt en hoeveel soorten zijn er? Bestaat er zoiets als olijfolie-fraude? Hoe moet je olijfolie proeven en gebruiken? Hoe herken je een goede olijfolie? En een slechte? Het boek is aangevuld met enkele verrassende recepten.

 

    

Locatie

Amsterdam Flavours
Pazzanistraat 7
Amsterdam, 1014 DB
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!