Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Let’s go wild! | hert & wilde gans | 26 januari

01, 26^14:00 - 21:00

Spectaculaire hert & gans workshop en/of wijnproeverij en diner

Op zaterdag 26 januari biedt Slow Food Gooi, Eem & Vecht een unieke kans om tijdens een workshop en diner kennis te maken met het damhert en de wilde gans. Zowel kookliefhebbers als wildliefhebbers die liever alleen aanschuiven om te eten kunnen hun hart ophalen. In de hoofdrol deze dag het damhert en de wilde gans.

Aan het begin van de middag zal Donald Buijtendorp, wildspecialist en auteur van verschillende kookboeken de deelnemers aan de workshop laten kennismaken met wild van eigen bodem: zowel het hert als de wilde ganzen komen uit Noord-Holland. De groep zal verschillende voorgerechten van gans en twee hoofdgerechten van het hert klaarmaken, met daarbij ook een aantal groentegerechten om het diner compleet te maken.

Aan het einde van de middag worden de andere gasten verwelkomd en start een proeverij van passende wijnen, verzorgd door wijndistributeur joost wijn uit Hilversum. Als afsluiting wordt er gezamenlijk gegeten van alle verrassende gerechten die ‘s middags zijn voorbereid. Natuurlijk onder het genot van bijpassende wijnen.

De locatie is prachtig: Fort Nieuwersluis, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, tussen Loenen en Breukelen.

Programma

Workshop

14:00Ontvangst met een kopje koffie/thee en iets lekkers
14:30 – 17:45Onder leiding van Donald Buijtendorp leren de deelnemers damhert en gans panklaar te maken. Vervolgens bereiden ze heerlijke winterse voorgerechten en hoofdgerechten voor, aangevuld met lokale groenten en vruchten.

Wijnproeverij

16:30 – 17:30Wijnproeverij onder begeleiding van Eelke Boswijk – joostwijn
Tijdens de proeverij worden verschillende wijnen geproefd die uitstekend zijn te combineren met wild en winterse gerechten

Diner

18:00 – 21:00De deelnemers aan de kookworkshop dienen de verschillende gerechten op en eten samen met alle gasten

 

Menu
– Verschillende voorgerechtjes (gans)
– Twee hoofdgerechten (hert)
– Bijgerechten met lokale groenten
– Dessert

Locatie

Fort Nieuwersluis, Rijksstraatweg 7B, 3631 AA Nieuwersluis. Parkeren binnen het terrein van het Fort of langs de Provinciale weg is mogelijk.

Aanmelden en kosten

Aanmelden kan voor de workshop inclusief diner (vanaf 14.00 uur – optie A) of alleen voor de wijnproeverij en het diner (vanaf 16.30 uur – optie B).

Kosten optie A
Deelname aan de workshop en het diner kost € 52,50 voor SF leden en € 67,50 voor niet leden
Kosten optie B
Deelname aan de proeverij en het diner kost € 47,50 voor SF leden en € 59,50 voor niet leden

Word nu lid van Slow Food en profiteer direct van de lagere prijs voor leden!

Opgeven graag vóór 22 januari via gooieemvecht@slowfood.nl o.v.v. “Let’s go wild” en met vermelding van welke optie (A of B) je kiest. Geef je naam en telefoonnummer door en het aantal deelnemers.
Let op: in de workshop is plek voor maximaal 12 personen.

Na ontvangst van je betaling op rekeningnummer NL44TRIO0197790879 t.n.v. Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht is de inschrijving definitief.

Gegevens

Datum:
01, 26
Tijd:
14:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Slow Food Gooi, Eem & Vecht

Locatie

Fort Nieuwersluis
Rijksstraatweg 7B
Nieuwersluis, 3631 AA
+ Google Maps