Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kick off Eat Local Challenge met wethouder Lara de Brito

10, 13^18:00 - 19:00

Van het veld naar de vork …
Bij de productie van voedsel komt 20% van alle broeikasgassen vrij. Je weet dat broeikasgassen de opwarming van de aarde en als gevolg hiervan klimaatverandering veroorzaken. Ons voedsel is hiervan de dupe. Wereldwijd wordt ons voedsel in gevaar gebracht door droogte, overstromingen en watervervuiling.

Het goede nieuws is dat jij en ik door onze eetgewoontes te veranderen, kunnen bijdragen aan een oplossing voor dit probleem: Menu for Change!

Menu for Change is de eerste internationale Slow Food-campagne die klimaatverandering koppelt aan de productie en consumptie van voedsel; vroeg of laat moeten wij allemaal ons eetgedrag veranderen.

De komende weken kun je mee doen met de Eat Local Challenge. Eet zoveel mogelijk lokaal (binnen een cirkel van 30 km) geproduceerd voedsel. En daag je vrienden en collega’s uit om hetzelfde te doen!

Het Wageningse Voedselnetwerk sluit hier bij aan. Wethouder Lara de Brito geeft de aftrap voor de campagne door het ondertekenen van de Challenge, vrijdag 13 oktober bij Heroes in de winkel. Wil je meer weten, meedoen met de Challenge en een hapje van een lokaal product meepikken, kom dan gezellig langs.

Gegevens

Datum:
10, 13
Tijd:
18:00 - 19:00
Evenement Categorie:

Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!