Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groene Hart Streekmarkt tijdens bevrijdingsbraderie Leiden op zondag 5 mei 2019

05, 05^12:00 - 19:00

Ontdek de veelzijdigheid van Leiden en haar regio!

Op zondag 5 mei a.s. kun je de zintuigen prikkelen op de streekmarkt in de Doezastraat (vanaf de Raamsteeg tot aan het Rapenburg). Een streekmarkt met een ruim palet van aangeboden producten uit de Leidse regio en het Groene Hart, die zo oer-Hollands is, met weiden, molens, meren, bollenvelden, duinen en zee. Van kaas, zuivel, groente, worst, vlees, smaakmakers, brood, wijn, bier en distillaat tot planten, wol en hout. Producten met een verhaal, verteld door de producent zelf. Er is gelegenheid om te proeven en te kopen. Verras je zelf of vrienden met smaakvolle producten uit de streek.

De vrijmarkt en het activiteitenfestival voor kinderen in het naastgelegen van der Werfpark sluiten aan op de streekmarkt.

Samenwerking rond streekmarkt
De jaarlijkse 5-mei-bevrijdingsbraderie in Leiden, georganiseerd door winkeliersvereniging Heren Doeza, is al jarenlang weids bekend en de speciale markt met streekproducten vormt een extra trekker voor bezoekers. Voor het achtste jaar op rij vormen de producten uit de Leidse regio een onderdeel van deze ‘Bevrijdingsbraderie’. In de Doeza- en Herenstraat vind je verschillende speciaalzaken waar kwaliteit en service van groot belang zijn. Om de Bevrijdingsbraderie ook een speciaal tintje te geven zijn de winkeliers enkele jaar geleden een samenwerking aangegaan met Stichting Land van Wijk en Wouden en Slow Food Groene Hart. Inmiddels is de streekmarkt uitgegroeid tot zo’n 30 marktkraamhouders.

Gegevens

Datum:
05, 05
Tijd:
12:00 - 19:00
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Groene Hart
E-mail
groenehart@slowfood.nl

Locatie

Doezastraat Leiden

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!