Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GraanGeluk evenement 26 juni 2022

06, 26^13:00 - 21:30

€70

Slow Food Nederland heeft het jaar 2022 uitgeroepen tot het jaar van het graan. Zondag 26 juni a.s. treedt Slow Food Rijnzoet op als gastheer voor een landelijk graanevenement in en rond Wageningen. Wij willen jullie graag op de hoogte brengen van het programma van deze GraanGeluk-dag en jullie hiervoor uitnodigen.

GraanGeluk

Het programma is opgebouwd rond de activiteiten van Stichting GraanGeluk van Marcel van Silfhout. In 2017 begon schrijver en onderzoeksjournalist Marcel van Silfhout met het verbouwen van historische streekgranen, zoals Aalter Troshaver, Grijs Brabants Zandboekweit en Veluws Kruiprogge en inheemse akkerkruiden, zoals Glad Biggenkruid, Smal Streepzaad, Akkerogentroost, Nederlandse Klaproos en Korenbloem. Dit alles om de bodemgesteldheid en biodiversiteit op zijn akkers op de Wageningse Berg en Landgoed Quadenoord te herstellen. GraanGeluk is een voorloper in het (her)ontdekken van de juiste balans tussen landbouw en natuur. Van de geoogste GraanGeluk-granen wordt ambachtelijk brood gebakken en natuurbier gebrouwen.

Slow Food Rijnzoet heeft Marcel in 2020 in het kader van ‘Thank a Farmer’ beloond voor zijn inspanningen met een Slow Food-lidmaatschap.

Programma

Wij ontvangen jullie graag vanaf 13.00 uur bij Café Rad van Wageningen met koffie of thee en iets lekkers. Dan beginnen wij met een rondleiding in de Stadsbrouwerij Wageningen, de brouwerij waar het GraanGeluk-bier wordt gebrouwen. Een leuk weetje wellicht: in 2020, toen het net ontwikkeld was, won het GraanGeluk-bier direct een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge (stadsbrouwerijwageningen.nl).

Vervolgens fietsen wij naar het Westerbergveld. Op deze bijzondere akker zal schaapsherder Clemens Oude Groeniger van Grebbeveld Schapen &zo vertellen over de samenwerking met GraanGeluk en welke rol zijn kudde Veluwse heideschapen hierin speelt (grebbeveld.nl).

Daarna fietsen wij naar de Graanschuur van GraanGeluk, waar de ons allen bekende René Zanderink een korte, maar krachtige inleiding over moutwijn geeft.

Via de gerestaureerde watermolen Quadenoord in het Renkums Beekdal begeven wij ons naar de akkers van GraanGeluk op Landgoed Quadenoord. Hier vertelt Marcel iets over graanteelt, akkerbloemen en agrodiversiteit.

Ten slotte fietsen wij naar Restaurant Zeven van Joris van Tongeren op Landgoed Quadenoord waar wij gaan dineren. Joris bereidt voor ons een drie-gangendiner met lokale ingrediënten. Tijdens het diner zal Joris ons vertellen over de samenwerking tussen chef-kok en GraanGeluk (zeven.quadenoord.nl).

Algemene Informatie

De lengte van de fietsroute is zo’n 20 kilometer en gaat over licht geaccidenteerd terrein. Voor mensen die niet willen of kunnen fietsen is een autoroute beschikbaar.

Start:
Café Rad van Wageningen/Stadsbrouwerij Wageningen
1e Kloostersteeg  6701 DL Wageningen

Einde:
Restaurant Zeven
Quadenoord 4  6871 NG Renkum

Wanneer:          Zondag 26 juni 2022 van 13.00 tot 21.30 uur

Kosten:               EUR 70,00, per persoon, exclusief drankjes bij het diner

Wil je komen? Fijn!

Maak dan het geld over op rekeningnummer NL79TRIO0784928339 t.n.v. Slow Food Rijnzoet o.v.v. het aantal personen, je e-mailadres en ‘GraanGeluk’. Je krijgt per e-mail een bevestiging en verdere details. Pas op: sommige banken accepteren het @ teken niet dus geef je e-mail adres door met het format:  rijnzoet AT slowfood.nl

 

Gegevens

Datum:
06, 26
Tijd:
13:00 - 21:30
Kosten:
€70
Evenement Categorie:
Site:
www.graangeluk.nl

Organisator

Slow Food Rijnzoet
E-mail
rijnzoet@slowfood.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Café Rad van Wageningen
1e Kloostersteeg 5
Wageningen, 6701DL
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!