Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie wijn Domein Aldenborgh | 7 Augustus

08, 07^15:30 - 18:00

Van bodem tot wijn in het mooie Zuid-Limburgse Landschap 

Wijndomein Aldenborgh organiseert in samenwerking met Slow Food Amsterdam een event op zaterdag 7 augustus, waar bodem, biodiversiteit, terroir en smaakbeleving centraal staan. Slow Food Amsterdam’s platform ‘Kiss The Ground’ is opgericht om aandacht te vragen voor bodemgezondheid.

 

In het prachtige Zuid-Limburgse landschap organiseren wij voor u een unieke wijntour om dit verhaal te vertellen én te laten beleven.

☕   U wordt ontvangen met koffie en Limburgse vlaai. Vervolgens lopen wij samen naar de wijngaard voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding gaan verschillende sprekers in op welke speciale en volledig natuurlijke (!) wijze de druiven worden geteeld, geoogst en het uiteindelijke vinificatieproces.

  Wij denken dat u dit natuurlijke proces van bodem tot wijn vast ook wilt kunnen proeven, en sluiten het event daarom af met een feestelijke wijnproeverij van 4 verschillende wijnen.

✔️☀️   Wilt u hier graag bij zijn? Meld u zich dan vóór 31 juli via deze LINK aan.

✖️✖️✖️  Afmelden is mogelijk vóór 1 augustus 2021. Daarna zijn de tickets non-refundable.

  

Datum       07.08.2021

Tijd            13.30 – 16.00

Adres        Domein Aldenborgh, St. Agathastraat 3, 6287 AJ, Eys, Zuid-Limburg


 

Graag stellen we de samenwerkende partijen kort voor:

Domein Aldenborgh

Bij Domein Aldenborgh maken we authentieke Limburgse biologische wijnen met respect en bewondering voor de natuur. Wij zijn ervan overtuigd dat het bestrijden van ziektes en plagen symptoombestrijding is. We hebben namelijk te maken met een groter, onderliggend probleem dat aangepakt moet worden; het ontbreken van biodiversiteit en goed bodemmanagement.

Net zoals wij mensen voor een groot gedeelte van ons functioneren afhankelijk zijn van de juiste bacteriën in onze darmen, zo is een plant voor haar functioneren erg afhankelijk van de micro-organismen rond haar wortels. Daarom draait alles bij Domein Aldenborgh om het vergroten van biodiversiteit en activiteit, zowel ondergronds als bovengronds, om tot een perfecte smaak van onze authentieke biologische Limburgse wijnen te komen.

Slow Food Amsterdam

Slow Food Nederland is onderdeel van een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor gezond, voedzaam, duurzaam en eerlijk geproduceerd voedsel voor iedereen.

Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren en tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Samen met hen pakt Slow Food belangrijke voedselvraagstukken aan en bieden ze een platform voor veranderaars; mensen die het anders durven te doen met aandacht voor mens, dier én natuur.

Kiss the Ground

De bodem is bepalend voor de kwantiteit aan voedsel die we produceren, maar ook voor de kwaliteit. Een regeneratief voedselsysteem zorgt zowel voor meer, als ook beter voedsel.

Kiss the Ground (KTG) is een regionaal kennis- en actieplatform met als doel de betekenis en waarde van de bodem als uitgangspunt te nemen voor de regionale voedseltransitie. KTG doet dat door uiteenlopende veranderaars, bedrijven, instellingen en beleidsmakers met elkaar te verbinden. KTG is er om aandacht te vragen voor een gezonde bodem en daarmee natuurlijk het belang van smaak, gezondheid en een duurzaam voedselsysteem.

Gegevens

Datum:
08, 07
Tijd:
15:30 - 18:00
Evenement Categorie:

Organisator

Leonie Kuiter
Telefoon
0617537480
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Domein Aldenborgh
Sint Agathastraat 3
Eys, Limburg 6287 AJ Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
0434511927
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!