Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie en proeverij Slow Escargots

10, 06^16:30 - 19:30

In Oktober gaan we iets heel anders doen….namelijk op zoek naar slakken. Of beter Escargots, zoals de fransen dat zo chique noemen!

Wat en waar?

Op de grens van Brabant en Gelderland staat een heel bijzondere kwekerij: Slakkenkwekerij Slow Escargots. Hier kweekt eigenaar Lennard ter Hall op eigenzinnige wijze en met veel geduld 3 soorten slakken. Escargots dus. Slow Escargots kenmerkt zich door haar natuurgetrouwe aanpak. Ter Hall tornt als kenner en liefhebber van het diertje niet aan het natuurlijke ritme van de slak. Zo wordt de winterslaap van de slakken gerespecteerd en leggen de slakken hun eieren in de volle grond. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmatige verlichting of verwarming, geeft hij zijn slakken alle ruimte en voert hij ze verse bladgroenten en kruiden als tijm en rozemarijn. Door deze verwennerij groeit Slow Escargots als kool. En smaken ze uitzonderlijk!

Slow Escargots gelooft ook heilig in samenwerking. De kwekerij werkt daarom graag samen met andere duurzame partijen. Voor bijvoorbeeld bouillon en aanvullende voeding maakt Slow Escargots gebruik van biologische leveranciers.

Over de slakken…of escargots zelf dus:

Slakkenkwekerij Slow Escargots kweekt drie soorten escargots: de wijngaardslak (Escargot de Bourgogne), segrijnslak (Petit gris) en de grote segrijnslak (Gros gris). Wanneer de dieren volgroeid zijn, bereidt boer Lennard de escargots zelf voor de verkoop. Hier komt geen vriezer aan te pas! Dit in tegenstelling tot veel van de escargots die in de supermarkten of groothandels te koop zijn. De slakken van Ter Hall hebben dan ook beduidend meer smaak en bite dan veel reguliere slakken uit de supermarkt.

Wanneer? 

Nieuwsgierig geworden naar deze smaakvolle Hollandse escargots? Ga dan op zaterdag 6 Oktober mee met onze Slow Escargot excursie!

 

PROGRAMMA:

14.30 uur: Ontvangst op Slakkenkwekerij Slow Escargots en introductie Slow Food Brabant .

14.45 uur: Rondgang over de kwekerij waarbij Lennard ons alles zal vertellen over zijn slakken en wat daarbij komt kijken.

16.15 uur: Proeverij van drie slakken Frans klassiek bereid met een stokbroodje en een glaasje wijn

17.30 uur Huiswaarts

Slakken en producten van Slow Escargots zijn ter zijn ter plekke te verkrijgen indien gewenst.

 

KOSTEN:

Kosten van deze proeverij van slakken met glaasje wijn plus rondleiding in de kwekerij bedragen:

Slow Food leden: 15,00 / Niet-leden: 17,50

Info en tickets: slowfoodbrabant.nl/escargots

ADRES:

Slow Escargots

Beemstraat 24

5313AN Nieuwaal

Slow Escargots ligt in de Bommelerwaard op de grens tussen Gelderland en Noord-Brabant en op 10 autominuten van Zaltbommel en de A2

 

Gegevens

Datum:
10, 06
Tijd:
16:30 - 19:30
Evenement Categorie:
Site:
https://slowfoodbrabant.nl/evenement/slow-escargots-excursie-proeverij/

Organisator

Slow Food Brabant
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Slow Escargots
Beemstraat 24
Nieuwaal, 5313AN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!