Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Amsterdam Symposium on the History of Food

02, 11^11:00 - 02, 12^18:00

Amsterdam Symposium on the History of Food
11 en 12 februari 2022

Engelstalig.

Het Amsterdam Symposium on the History of Food trekt kenners van over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van koken, eten en drinken: een steeds belangrijker en populairder onderzoeksveld binnen verschillende academische disciplines, maar ook buiten de academische wereld. Wetenschappers, studenten, journalisten, koks en eetliefhebbers zijn van harte welkom.

Het thema van deze editie is: The Dynamic Relationship Between Food Practices and Nature.

Daarmee volgt het symposium de vergaande impact op voedselproductie en voedselconsumptie op het klimaat – en vice versa – zowel in het verleden als in het heden. De keynote lezing zal worden gegeven door Ewout Frankema, hoogleraar en leerstoelhouder van de Rural and Environmental History Group aan Wageningen University en onderzoeker aan het UK Centre for Economic Policy Research (CEPR). Zijn onderzoek en onderwijsagenda richten zich op een beter begrip van de lange termijn ontwikkelingsgeschiedenis van (voormalige) ontwikkelingsregio’s (Afrika, Latijns-Amerika, Azië).

U kunt online en fysiek aanwezig zijn; kaartverkoop is nu gestart.

Gegevens

Begin:
02, 11^11:00
Einde:
02, 12^18:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.aanmelder.nl/ashf2021

Organisator

Allard Pierson
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Allard Pierson
Oude Turfmarkt 127-129
Amsterdam, 1012 GC
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!