René Zanderink en ik, Roel van Kollem, zijn bezig om een diner, met in de hoofdrol de Twentse landgans, te organiseren in het weekend van Terra Madre dag.

11 December 2021 zal het diner plaatsvinden.

 

De Twentse landgans

… is opgenomen in de Ark van de Smaak. Door droogte is de productie stil komen te liggen.                         Lees hiervoor het artikel: aanhoudende droogte nekt de Twentse landgans.

De enige mogelijkheid is om in het voorjaar bij de fokkers een gans te bestellen, zodat je aan het einde van het jaar de gans kan eten.

 

Erfgoed Bossem

Het diner vindt plaats op het prachtige Erfgoed Bossem en voor de (regio) Amsterdammers zijn we bezig om een arrangement te maken met 1 of 2 overnachtingen, ontbijt, en het diner voor een all-in prijs.

De bedoeling is om het geheel te omlijsten met een workshop over de verwerking van de gans.
Te beginnen met het plukken van de gans, het konfijten van de bouten, maagjes en hartjes, het roken van de borstfilet en bouillon trekken van het karkas. Deelnemers aan de workshop krijgen de gemaakte producten goed geconserveerd mee. In het diner verwerken we verder zo veel mogelijk Ark van de Smaak producten.

 

Heb je interesse?

Stuur dan geheel vrijblijvend een mail naar Roel.

Dan houden we je persoonlijk op de hoogte als we meer nieuws hebben over prijs en andere zaken. De ganzen zijn besteld. Geef je ook aan of je geïnteresseerd bent in de workshop?

 

Laat de Twentse landgans niet verdwijnen!

 

BijdrageRené Zanderink & Roel van Kollem

Reactiecommunicatie@slowfoodamsterdam.nl

 

 

 

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!