Excursie met diner bij Voedselbron Graauw
De laatste jaren ontstaan her en der voedselbossen in het landschap. Een voedselbos zorgt voor een levende, gezonde bodem en biodiversiteit. In Zeeuws-Vlaanderen, midden tussen de landerijen, ligt Voedselbron Graauw van Emiel van de Vijver. In zijn voedselbos groeien bramen, bessen, kruiden, noten en andere eetbare wilde planten. Slow Food Zeeland wil zoveel mogelijk mensen laten […]
Terra Madre Salone del Gusto 2022
Na jaren eindelijk weer fysiek in Turijn: Terra Madre staat te gebeuren. Het belangrijkste internationale voedselevenement waar vertegenwoordigers van Slow Food communities uit alle windstreken samenkomen. Deze editie heeft het thema 'Regeneraction'. Van 22 tot 26 september zul je in het Turijnse Parco Dora de meest interessante en gepassioneerde producenten kunnen ontmoeten. Je zult hier dagenlang […]
Graan in een glas – Klooster Nieuw Sion
Zaterdag 1 oktober 2022 Slow Food heeft 2022 uitgeroepen tot Jaar van het Graan. Als onderdeel daarvan organiseren we een activiteit bij Klooster Nieuw Sion. Op zaterdag 1 oktober om 15.00 uur wordt een rondleiding van 1,5 uur door het klooster gegeven met uitleg over bierbrouwen. Na afloop is er een kleine bierproeverij met hapjes. Deze activiteit wordt eerst aan […]
De smaak van de paling
In de OBA – Oosterdok, omringd door migrerende paling, leer je op 1 oktober 2022 dit wonderlijke dier op een hele nieuwe manier kennen. Het programma De smaak van de paling – tevens de opening van de installatie Anguilla anguilla van Darko Lagunas en Dewy Elsinga/ BUTTERFINGAZ – staat in het teken van een nieuwe ontmoeting met de […]
Borrel: Proeverij lokale wijnen uit Nederland en België
Kom ook proeven, en leer de verhalen kennen achter Nederlandse wijnen én hun makers bij Benelux Wijnen Locatie: Benelux wijnen 2e Anjeliersdwarsstraat 15H, 1015NS Amsterdam. Datum tijd: Vrijdag 7 oktober 18:00 – 20:30 uur Introductie (in het Engels) door de eigenaren van Benelux wijnen, met aansluitend proeverij met hapjes Je […]
Het vloeibare goud
Allard Pierson Oude Turfmarkt 127-129, AmsterdamOp zaterdag 8 oktober is er een proeverij, lezing en collectieschouw over olijfolie in het Allard Pierson. Tijdens deze middag leer je onder andere waarom olijfolie zo gezond is en hoe je goede olijfolie kunt herkennen. Ook wordt er ingegaan op de productie en het gebruik van olijfolie in het heden en verleden. Conservator Laurien […]
WILD WORKSHOP GEVOGELTE + AANSLUITEND BORREL
Op vrijdagavond 4 november organiseert SF Amsterdam een wildworkshop bij Ellen Mookhoek. Wees er snel bij, plaatsen zijn beperkt.
Vrijdagborrel bij Potagie
Op vrijdagavond 4 november van 18:30 - 20:30 uur, organiseert Slow Food Amsterdam weer een smakelijke vrijdagborrel. Dit keer zijn we welkom bij Potagie. Smaakmaker Potagie Amsterdam heeft passie voor lokaal eten, hergebruik en kliekjesgerechten. Irene zal ons ontvangen in de winkel, waar een gezellige grote tafel staat om aan te schuiven. Vanaf 18.30 zijn we […]
Lancering aanbevelingen provinciale politiek ‘Voedsel op het Programma’
Foto // Marieke Schouten Slow Food Nederland en Slow Food Youth Network Nederland (SFYN NL) lanceren op zaterdag 5 november onze gezamenlijke aanbevelingen ‘Voedsel op het Programma’, gericht op de provinciale politiek. In Leeuwarden zullen we om 11:00 de aanbevelingen presenteren. Daarna gaan we in gesprek met lokale politici en andere belanghebbenden. Ook […]
FOOD.FILM.FEST
Het wordt steeds duidelijker: het industriële voedselsysteem botst op zijn grenzen. Denk maar aan misoogsten door klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit door pesticiden of ontbossing, impact op de gezondheid van mens en dier en het welzijn van de landbouwer. Met Food.Film.Fest. wil Voedsel Anders (ondersteund door Slow Food) je op een laagdrempelige manier de uitdagingen […]