
- Dit evenement is voorbij.
Het vloeibare goud
10, 08^15:00 - 17:30
€35,00
Op zaterdag 8 oktober is er een proeverij, lezing en collectieschouw over olijfolie in het Allard Pierson. Tijdens deze middag leer je onder andere waarom olijfolie zo gezond is en hoe je goede olijfolie kunt herkennen. Ook wordt er ingegaan op de productie en het gebruik van olijfolie in het heden en verleden.
Conservator Laurien de Gelder, specialist op het gebied van de Klassieke Wereld en het Oude Nabije Oosten, vertelt deze middag over de productie en het gebruik van olijfolie in de Griekse en Romeinse wereld. Daarna toont conservator Charlotte Kleyn, gespecialiseerd in de geschiedenis van voeding, hoe het gebruik van olijfolie door de eeuwen heen in kookboeken is vastgelegd. Tijdens de proeverij vertelt olijfoliesommelier Wilma van Grinsven-Padberg vervolgens alles over de productie, het gebruik en de gezondheidsvoordelen van ‘het vloeibare goud’ in het heden.