Excursie Schiedamse Moutwijnjenever
Molen De Walvisch Westvest 229, Schiedam, NederlandAl eeuwenlang geldt Schiedam als Jeneverhoofdstad en dat is nog te zien aan de oude pakhuizen, distilleerderijen en branderijen. Je vindt er de hoogste molens ter wereld, die hun bestaan danken aan het jeneververleden. Hier werd het graan voor de branders gemalen. Schiedamse Moutwijn is een jenever, en niet zomaar een. Gemaakt van gerstemout en […]
Bierbrouwen Brouwerij De Eenhoorn Zeeland
Biologisch Restaurant D'Ouwe Smisse Breedveld 3, Zonnemaire, Zeeland, NederlandBierbrouwen, een eeuwenoud ambacht Water, mout, hop en gist. Meer ingrediënten zijn niet nodig om een bier te brouwen. Toch komt er meer bij kijken voordat je een amberkleurige triple of een fris witbier kunt uitschenken. Om meer te weten te komen over bierbrouwen nodigt Slow Food Zeeland je van harte uit voor een workshop […]
Geen spek, maar BONEN!
Landgoed Grootstal St Jacobsweg 13, Malden, NederlandUitnodiging voor Peulvruchtendag op 11 februari aanstaande in het Paviljoen van Landgoed Grootstal, bij Nijmegen. Gastvrouw is Kien van Hövell, Manon Henzen van Eet!verleden vertelt over de geschiedenis van de peulvrucht, Marieke Lameris van Lekker Lupine! kijkt in de toekomst van de peulvrucht en Loekie Langendoen en Froukje Witteveen van Slow Food Rijnzoet zorgen voor […]
Ganzenworkshop met Ellen Mookhoek
Kookstudio Club Cuisine, Sint Antoniesbreestraat 46 - nabij de Nieuwmarkt Sint Antoniesbreestraat 46, Amsterdam, NetherlandsOp zondag 26 maart leer je tijdens de ganzenworkshop leer je van Ellen Mookhoek hoe je een dode gans transformeert in mooi voedsel.
14 April borrel bij Vleck wijnen
Vleck natuurwijnen Eerste Helmersstraat 63 HS, Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsVleck wijnen ontvangt u graag op 14 april a.s. voor de volgende Slow Food Amsterdam vrijdagborrel. Adres: Eerste Helmersstraat 63 HS, 1054 DC Amsterdam. Start 18:00 - ± 20:30 uur.
Steek je handen uit de mouwen bij boer Peter
Thematerweg 6, Haarzuilens Thematerweg 6, HaarzuilensSFYN Oogst! Dit jaar willen we onze handen uit de mouwen steken. We komen namelijk steeds vaker bevriende boeren 👨🌾 tegen die wel een extra handje (of 2) ✋🏼 kunnen gebruiken. Zo ook Boer Peter en zijn vrouw Laura uit Haarzuilens. In hun weilanden groeien Sint Jacobskruid, zuring en distel 🌱. Planten die giftig zijn […]
WORLD DISCO SOUP DAY 2023
Griftpark, Utrecht Van Swindenstraat 129, UtrechtWe hebben ons een paar jaar moeten inhouden vanwege ‘you know who’, maar op zaterdag 29 april is het zo ver: World Disco Soup Day 2023! SFYN Utrecht nodigt iedereen, ja écht iedereen, uit om samen te komen en stil te staan bij de huidige staat van onze Moeder Aarde. World Disco Soup Day wordt […]
Vrijheidsmaaltijd in Groenpunt 020
Groenpunt020 Plantage Middenlaan 2C, AmsterdamIn heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Buurtgroen 020 organiseert een vrijheidsmaaltijd met het thema Groen en Voedsel.
Wandeling de Zure stad
Thull's Deli Zeedijk 71, AmsterdamOp 5 mei, Bevrijdingsdag, word een wandeling door de Jodenbuurt georganiseerd op basis van het boek De Zure Stad. Slow Food Amsterdam sluit daarbij aan en organiseert voorafgaande en/of ná jouw Vrijheidsmaaltijd een stadswandeling langs alle locaties die in dit boek genoemd worden.
Rondleiding en kookworkshop Asperges uit het Groene Hart
Aspergehof Noordam Boddens Hosangweg 63, Woubrugge, NederlandProef, beleef en bereid asperges uit Woubrugge op 6 mei 2023 Het aspergeseizoen is weer gestart. Genieten van de allereerste witte asperges. Vers van het polderland, gestoken in de vroege ochtend, in het Groene Hart. Aspergehof Noordam is een van de weinige locaties in het Groene Hart waar witte asperges geteeld worden. Reden voor ons […]