Terra Madre – feestlunch
FEESTLUNCH TERRA MADRE BIJ RESTAURANT LA MARIA Slow Food Amsterdam nodigt iedereen uit om Terra Madre mee te vieren door samen te proeven en genieten van lokale smaken, en het delen van voedselverhalen. De Slow Food Amsterdam Terra Madre feestlunch is samengesteld op basis van smaakvolle streekproducten, o.a. uit de Ark van de Smaak, een […]
Terra Madre diner bij De Kleischuur in Gouda
Zaterdag 10 december wordt wereldwijd de verjaardag van Slow Food gevierd. Dit jaar zijn wij te gast bij restaurant De Kleischuur in Gouda; een restaurant dat volgens ons aan alle normen en waarden van Slow Food voldoet. Met het voltooien van de restauratie van de oude Kleischuur in 2014 is restaurant De Kleischuur ontstaan. Ons restaurant […]
Twentse landgans diner
Erfgoed Bossem Dorpsstraat 7, Lattrop-Breklenkamp, NetherlandsVorig jaar werd op het allerlaatste moment het diner van de Twentse landgans in Lattrop bij Denekamp vanwege de lockdown afgelast. Enkele tientallen deelnemers en zeker de organisatoren waren teleurgesteld. Temeer daar het diner bedoeld was om de fokkers van de Twentse landgans een hart onder de riem te steken. Immers, door droogte in de […]
Diner Twentse landgans
Erfgoed Bossem Dorpsstraat 7, Lattrop-Breklenkamp, NetherlandsVorig jaar werd op het allerlaatste moment het diner van de Twentse landgans in Lattrop bij Denekamp vanwege de lockdown afgelast. 10 Dec. dit jaar de herkansing!
NIEUWJAARSBORREL
Amsterdam Flavours Pazzanistraat 7, AmsterdamNieuwjaarsborrel bij Amsterdam Flavours (Westergasterrein)
SLOW FOOD A’DAM BORREL
Galerie 'Een zee-egel in de storm' Blankenstraat 115, Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsWelkom op onze maandelijkse Slow Food Amsterdam borrel a.s. vrijdag 3 februari van 18:00 – 20:30 uur.
Excursie Schiedamse Moutwijnjenever
Molen De Walvisch Westvest 229, Schiedam, NederlandAl eeuwenlang geldt Schiedam als Jeneverhoofdstad en dat is nog te zien aan de oude pakhuizen, distilleerderijen en branderijen. Je vindt er de hoogste molens ter wereld, die hun bestaan danken aan het jeneververleden. Hier werd het graan voor de branders gemalen. Schiedamse Moutwijn is een jenever, en niet zomaar een. Gemaakt van gerstemout en […]
Bierbrouwen Brouwerij De Eenhoorn Zeeland
Biologisch Restaurant D'Ouwe Smisse Breedveld 3, Zonnemaire, Zeeland, NederlandBierbrouwen, een eeuwenoud ambacht Water, mout, hop en gist. Meer ingrediënten zijn niet nodig om een bier te brouwen. Toch komt er meer bij kijken voordat je een amberkleurige triple of een fris witbier kunt uitschenken. Om meer te weten te komen over bierbrouwen nodigt Slow Food Zeeland je van harte uit voor een workshop […]
Geen spek, maar BONEN!
Landgoed Grootstal St Jacobsweg 13, Malden, NederlandUitnodiging voor Peulvruchtendag op 11 februari aanstaande in het Paviljoen van Landgoed Grootstal, bij Nijmegen. Gastvrouw is Kien van Hövell, Manon Henzen van Eet!verleden vertelt over de geschiedenis van de peulvrucht, Marieke Lameris van Lekker Lupine! kijkt in de toekomst van de peulvrucht en Loekie Langendoen en Froukje Witteveen van Slow Food Rijnzoet zorgen voor […]
Ganzenworkshop met Ellen Mookhoek
Kookstudio Club Cuisine, Sint Antoniesbreestraat 46 - nabij de Nieuwmarkt Sint Antoniesbreestraat 46, Amsterdam, NetherlandsOp zondag 26 maart leer je tijdens de ganzenworkshop leer je van Ellen Mookhoek hoe je een dode gans transformeert in mooi voedsel.