Workshop zuurdesembrood bakken
Op zaterdag 24 maart organiseert Slow Food Gooi Eem & Vecht een workshop zuurdesembrood bakken in Loenen aan de Vecht. Onder leiding van amateur bakker Hugo Rosenberg gaan we leren zelf zuurdesembrood te bakken. We werken met meel afkomstig van molenaar Calis in Laren. We gaan zelf zuurdesem maken en vervolgens aan de slag […]
FOOD FESTIVAL DEVENTER
Het komende festival staat gepland! Op zondag 22 april gaan we weer heerlijke films kijken en genieten van lekker, puur en eerlijk eten. Je ziet onder andere de film Cooking Up a Tribute - The Turkish Way. Ook zijn we weer bezig met een fijn programma op de vrijdag en de zaterdag. Binnenkort meer informatie.
Bijzondere zalmlunch: wereldvismigratie-dag
Proeflokaal 't Ailand Haven 49, Lauwersoog, NederlandOp 21 april organiseren Slow Food-leden Jan en Barabara (Goede Vissers) een heerlijke zalmlunch in Proeflokaal 't Ailand, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de restauratie van een bijzonder stukje geschiedenis: de zalmdrijver Vischhandel1. De Vischhhandel1 is een boot uit 1903 en is in beheer van Jan en Barabara. Hun doel is om deze boot […]
Kreeftenproeverij op Koningsnacht
Brasserie de Vluchthaven Zijpe 1, Bruinisse, ZeelandDe Oosterscheldekreeft is uniek, maar hoe uniek? Dat willen graag te weten komen aan de hand van een bijzondere blindproeverij op 26 april tussen Oosterscheldekreeften, Schotse kreeften en van verre ingevlogen Canadese kreeften. Is onze Oosterscheldekreeft zo veel lekkerder dat je dat blind kunt proeven? Er zijn slechts 25 plaatsen in Brasserie De Vluchthaven in […]
Kreeftenproeverij op Koningsnacht
Brasserie de Vluchthaven Zijpe 1, Bruinisse, ZeelandDe Oosterscheldekreeft is uniek, maar hoe uniek? Dat willen graag te weten komen aan de hand van een bijzondere blindproeverij op 26 april tussen Oosterscheldekreeften, Schotse kreeften en van verre ingevlogen Canadese kreeften. Is onze Oosterscheldekreeft zo veel lekkerder dat je dat blind kunt proeven? Er zijn slechts 25 plaatsen in Brasserie De Vluchthaven in […]
World Disco Soup
De Ceuvel Korte Papaverweg 2, NetherlandsTest
Buitengewoon Dineren
Buitengewoon Dineren oftewel: ' Go slow in the meadow!' Slow Food Twente organiseert op 21 juni 2018, Buitengewoon Dineren oftewel "Go slow in de meadow!” bij Drostes Dineren en Logeren in Tubbergen. Een avond lang aan een grote tafel in het weiland terwijl de chef met zijn keukenbrigade heerlijke streekgerechten koken en uitserveren. Uiteraard met […]
Grietmarkt
Slow Food Utrecht staat net als voorgaande jaren met de Sow Food Utrecht Op Pad kraam op de Grietmarkt in Amerongen. Daar kun je met ons kennismaken en proeven van lekkernijen die ter plekke worden bereid met ingrediënten van producenten die ook op de markt staan. Meer weten? Kijk op http://www.grietmarkt.nl/
Slow Food Sardegna reis
Reis mee met Slow Food Limburg naar Sardegna, van donderdag 17 mei tot en met dinsdag 22 mei 2018. We vieren daar het traditionele pinksterfeest en bezoeken verschillende Slow Food producenten. Onder begeleiding van Maria, zelf afkomstig uit Sardegna, zijn we in goede handen. DONDERDAG 17 MEI Vertrek van vliegveld Eindhoven naar Alghero. Aankomst in Torralba. VRIJDAG […]
Excursie: eetbare wilde planten
Wil je leren welke planten in het wild eetbaar zijn, en hoe je ze veilig kunt toepassen in een helende voeding? Wanneer je de planten kunt oogsten, welke planten giftige ‘look-alikes’ hebben, wat hun voedende en helende kwaliteiten zijn, en hoe je ze smakelijk kunt bereiden? Laurette van Slobbe leidt ons met veel plezier en kennis […]