Kraaybeekerhof kerstmarkt

Kom ons op 16 december bij de Slow Food Utrecht op Pad kraam ontmoeten tijdens de jaarlijkse kerstmarkt op Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen. Je kunt ook bij ons proeven van lekkernijen die ter plekke worden bereid met ingrediënten van Slow Food producenten die ook op de markt staan. Tijdens de Kraaybeekerhof kerstmarkt 2017 op het […]

Mannen diner

Diederichslaan Diederichslaan 25-25a, Driebergen, Utrecht, Nederland

28/12/2017 Een stoer "mannen diner"! Een beproefde samenwerking van Slow Food Alliantie Chef Martijn Korving (Zino's Urban Bistro) en Jacob Beeker (Jersey stieren). Op het menu staan Haan-Ram-Stier Lokatie: boerderij Eyckenstein in Maartensdijk Ontvangst 17:30, aanvang diner 18:00 uur Dresscode: warme kleren en warme schoenen € 44,50 incl. aperitief excl. drankjes Aanmelding en meer informatie te verkrijgen […]

Eur44,50

SFU Professionals op bezoek bij Landgoed Eyckenstein

Maartensdijk Dorpsweg 264 Achter, Maartensdijk

Tijdens de winterbijeenkomst van Slow Food Utrecht Professionals op maandag 8 januari zijn we te gast bij 'food community' Eyckenstein in Maartensdijk. Daar krijgen we een inkijkje in de bijzondere samenwerking tussen landgoedeigenaar Familie van Boetzelaer, Boerderij Eyckenstein (Linda & Jacob Beeker), Tuinderij Eyckenstein (Luuk Schouten) en Agnes Kruiden (Agnes Looman). Het belooft een zeer […]

Nieuwjaarsproeverij / ALV

Nieuwjaarsproeverij / ALV van Slow Food Rotterdam, zondag 14 januari om 16.00 uur. LET OP: gewijzigd adres! Bijeenkomst wordt gehouden bij KINO, Gouvernestraat 129 Slow Food Rotterdam wil graag met u het nieuwe jaar smakelijk inluiden met een proeverij van brood en wijn, hoe puur kan het zijn? Tijdens deze middag maken we van de ALV-nood een deugd, […]

Eur5

Op de koffie bij Puur Koffie

Puur Koffie Weverstraat 63, Oosterbeek, Nederland

Voor velen van ons is het drinken van koffie een dagelijkse routine. ‘s Ochtends om wakker te worden, tijdens ‘koffietijd’ of een bakkie tussendoor. Tegenwoordig is koffiedrinken ook iets wat je doet in een espressobar. Puur Koffie uit Oosterbeek is er een van, en we mogen bij deze zaak op de koffie komen. We krijgen […]

De Blaarkopkoe: bedreigd Leids immaterieel erfgoed

Scheltema Marktsteeg 1, Leiden, Nederland

De actie ‘Red de Blaarkop’ vraagt om aandacht voor de zeldzame koeienrassen met een bijzondere lezing op maandag 12 februari. Eeuwenlang stonden Blaarkoppen massaal in de polders rond Leiden, als leveranciers voor de Leidse kaas. En de markante Lakenvelders als parkkoe bij landhuizen. Nu zijn er nog enkele duizenden in Nederland. Verdere afname is een grote […]

Wild eten in de Kas, Part II

Kweekland Dalweg 80, Arnhem, Nederland

Het is weer winter, dus gaan we wild doen in de kas. Wordt het een nieuwe traditie? Dit jaar is het wilde zwijn het onderwerp op 13 februari 2018, de locatie zal vanaf 18:00 uur geopend zijn. Het is de kas bij Kweekland in Arnhem. Denk er dus aan dat een dikke trui voor extra […]

Aan Tafel – Slow Food Utrecht nodigt uit

De Pronckheer Graaf van Lynden van Sandenburgweg 2, Cothen

Op 25/2 slaan Utrechtse professionals de handen ineen tijdens de 'Aan Tafel' bij Streekrestaurant De Pronckheer in Cothen. Eind februari 2018 sluiten Arjan Smit en Inge Stolk, sinds 1995 eigenaren van de Pronckheer, hun à la carte restaurant en schakelen om naar activiteiten voor besloten gezelschappen en hun destilleerderij. Arjan Smit verruilt daarmee zijn koksbuis voor leren schort […]

€59,95

SAMEN NAAR DE FILM

Bibliotheek Deventer Brink 70, Deventer, Overijssel

Film: "Dansen met gehoornde dames" Koeien zonder antibiotica en vaccinaties maar wel met hoorns; een boerenbodem met alleen natuurlijke mest. Wat zijn de gevolgen voor de Remeker kaas? Jan Dirk en Irene van de Voort uit Lunteren en hun koeien zijn de hoofdrolspelers in deze documentaire van 55 minuten. Klik hier om aan te melden.

€3,00

ALS WARME BROODJES #20

Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179, Amsterdam, Nederland

Slow Food Youth Network Nederland neemt afscheid van Als Warme Broodjes, zoals we dat eigenlijk ook van vlees zouden moeten doen. Althans, voor een groot gedeelte. Want ondertussen weet iedereen het wel: minder vlees eten is goed voor het milieu. Maar hoe bereiken we dat? En als iedereen het weet, waarom doen we het dan […]

€5

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!