Workshop zuurdesembrood bakken

    Op zaterdag 24 maart organiseert Slow Food Gooi Eem & Vecht een workshop zuurdesembrood bakken in Loenen aan de Vecht. Onder leiding van amateur bakker Hugo Rosenberg gaan we leren zelf zuurdesembrood te bakken. We werken met meel afkomstig van molenaar Calis in Laren. We gaan zelf zuurdesem maken en vervolgens aan de slag […]

€17,50

FOOD FESTIVAL DEVENTER

Het komende festival staat gepland! Op zondag 22 april gaan we weer heerlijke films kijken en genieten van lekker, puur en eerlijk eten. Je ziet onder andere de film Cooking Up a Tribute - The Turkish Way. Ook zijn we weer bezig met een fijn programma op de vrijdag en de zaterdag. Binnenkort meer informatie.

Bijzondere zalmlunch: wereldvismigratie-dag

Proeflokaal 't Ailand Haven 49, Lauwersoog, Nederland

Op 21 april organiseren Slow Food-leden Jan en Barabara (Goede Vissers) een heerlijke zalmlunch in Proeflokaal 't Ailand, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de restauratie van een bijzonder stukje geschiedenis: de zalmdrijver Vischhandel1. De Vischhhandel1 is een boot uit 1903 en is in beheer van Jan en Barabara. Hun doel is om deze boot […]

€25

Kreeftenproeverij op Koningsnacht

Brasserie de Vluchthaven Zijpe 1, Bruinisse, Zeeland

De Oosterscheldekreeft is uniek, maar hoe uniek? Dat willen graag te weten komen aan de hand van een bijzondere blindproeverij op 26 april tussen Oosterscheldekreeften, Schotse kreeften en van verre ingevlogen Canadese kreeften. Is onze Oosterscheldekreeft zo veel lekkerder dat je dat blind kunt proeven? Er zijn slechts 25 plaatsen in Brasserie De Vluchthaven in […]

Kreeftenproeverij op Koningsnacht

Brasserie de Vluchthaven Zijpe 1, Bruinisse, Zeeland

De Oosterscheldekreeft is uniek, maar hoe uniek? Dat willen graag te weten komen aan de hand van een bijzondere blindproeverij op 26 april tussen Oosterscheldekreeften, Schotse kreeften en van verre ingevlogen Canadese kreeften. Is onze Oosterscheldekreeft zo veel lekkerder dat je dat blind kunt proeven? Er zijn slechts 25 plaatsen in Brasserie De Vluchthaven in […]

€50

Buitengewoon Dineren

Buitengewoon Dineren oftewel: ' Go slow in the meadow!' Slow Food Twente organiseert op 21 juni 2018, Buitengewoon Dineren  oftewel "Go slow in de meadow!”  bij Drostes Dineren en Logeren in Tubbergen. Een avond lang aan een grote tafel in het weiland terwijl de chef met zijn keukenbrigade heerlijke streekgerechten koken en uitserveren. Uiteraard met […]

Grietmarkt

Slow Food Utrecht staat net als voorgaande jaren met de Sow Food Utrecht Op Pad kraam op de Grietmarkt in Amerongen. Daar kun je met ons kennismaken en proeven van lekkernijen die ter plekke worden bereid met ingrediënten van producenten die ook op de markt staan. Meer weten? Kijk op http://www.grietmarkt.nl/

Excursie: eetbare wilde planten

Wil je leren welke planten in het wild eetbaar zijn, en hoe je ze veilig kunt toepassen in een helende voeding? Wanneer je de planten kunt oogsten, welke planten giftige ‘look-alikes’ hebben, wat hun voedende en helende kwaliteiten zijn, en hoe je ze smakelijk kunt bereiden? Laurette van Slobbe leidt ons met veel plezier en kennis […]

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!