Vlees Eten Door de Eeuwen Heen
Restaurant Jeanette Donker-Voet Yalelaan 104, Utrecht, NederlandVlees eten staat ter discussie, zowel vanuit oogpunt van dierenleed als CO2-uitstoot. Dus minder vlees scheelt al flink. Maar hoe was dat vroeger? Bij de lancering van het jaar Gruwelijk Lekker bracht het Nederlands Openluchtmuseum het nieuws dat onze voorouders hond aten. Hond en kat staan in Azië nog dagelijks op het menu. Maar hoe […]
BOER-GONDISCH FESTIVAL ”BELEEF VAN BRABANTSE GROND”
Summa College Eindhoven, NetherlandsGoed nieuws: Het project Van Brabantse Grond krijgt een vervolg! De unieke samenwerking tussen Slow Food Brabant en vijf Brabantse koksopleidingen wil laten zien en beleven wat eerlijk, puur en lokaal eten van Brabantse grond betekent. Naast een bruisende Boergondische markt, zal er een spannende kookwedstrijd plaatsvinden tussen teams van koks en boeren. In deze 'battle' werken […]
6-13 okt Week van de Achterhoekse en Liemerse Kazen
Achterhoek GelderlandMaak kennis met kazen uit de Achterhoek en Liemers. Tussen 6 en 13 oktober ben je welkom bij ruim twintig activiteiten, verspreid over de regio.
Inspiratiedag ondernemen met erfgoedrassen en gewassen
Landgoed Hindersteyn Langbroekerdijk 119, Langbroek, Utrecht, NederlandVoor levend erfgoed houders en liefhebbers is het duidelijk: ondernemen met lokale veerassen en gewassen is het mooiste vak ter wereld! Er zijn uitdagingen, maar ook zeker kansen & succesfactoren in het houden van zeldzame erfgoedrassen en gewassen. Welke lessen leren we van onze pioniers en welke bijdrage kunt of wilt ú leveren in het […]
Italiaanse wijn spijs kookworkshop
Kookatelier Boschloo Dorpsstraat 51, Diepenveen, NederlandBert Nollen (lid IJsselvallei) organiseert samen met Kookatelier Boschloo een Italiaanse Wijn-spijs Kookworkshop. Met elkaar maken we een klassieke Italiaanse maaltijd, met bij elk gerecht twee verschillende wijnen. De prijs is all-in. Je geniet van una bella serata italiana! Doe mee en meld je aan!
Paddenstoelen & Outdoor lunch
Harry De Smaakspecalist Van der Capellenstraat 57, Zwolle, OverijsselDe herfst is weer begonnen, bij uitstek het seizoen om -eetbare- paddenstoelen te gaan zoeken en samen te genieten van een outdoor lunch! Slow Food Zwolle organiseert op zondag 20 oktober 2019 een paddenstoelen tocht in de omgeving van Zwolle. Onder begeleiding van expert en natuurgids Herman Sieben maak je kennis met eetbare paddenstoelen. Hierna […]
SFU aan de slag: wildplukken met Elsje
Kasteel Groeneveld, BaarnWandelen in de natuur, terwijl je alles hoort over de (on)mogelijkheden van wildplukken. Het kan met Slow Food Aan de Slag op zondag 20 oktober van 11:00 - 13:00 ook bij Kasteel Groeneveld in Baarn. Elsje Bruynesteijn begeleidt deze paddenstoelen & kastanjes herfstwandeling met proeverijen en goodybag voor de Slow Food-prijs van 17,50 euro. Aanmelden voor […]
Cranberry excursie Krimpenerwaard
Lange Tiendweg 42-48, 2831 XL GouderakThe Cranberry Company teelt cranberry’s in de Krimpenerwaard! Excursie en proeverij Cranberry Company zondag 20 oktober 2019 van 13.00 tot 16.00 uur. Biologische cranberryteelt en natuurontwikkeling op achttien hectare veengrond. Duizenden plantjes groeien uit tot struiken vol gezonde bessen en natuurbeheer zorgt voor een rijke vegetatie, insecten, weidevogels en ringslangen. Farming with nature - Landbouw […]
Zoete appelproeverij
De afgelopen jaren organiseerde de Nationale Ark van de Smaak commissie diverse smaakproeverijen, zoals van kreeft, krozen, kersen, aard appelen, peren en handappels. Op woensdag 23 oktober gaan we tijdens de Nationale (Fruit)Persdag in Frederiksoord (Drenthe) opnieuw in samenwerking met de Noordelijke Pomologische Vereniging een proeverij organiseren. Ditmaal van ca. 10 zoete appelrassen. We gaan […]
Test dubbeltest
Test dubbeltest