Slow Food Tour in het Rijksmuseum
Rijksmuseum Amsterdam Museumstraat 1, Amsterdam, Noord-Holland, NederlandOp zaterdag 18 januari leidt René Zanderink (Ark van de Smaak commissie) je graag rond in het Rijksmuseum. Verwacht een tour van anderhalf uur waarin je 30 tot 40 culinaire schilderijen aanschouwt. René vertelt je alles over deze schilderijen en de Nederlandse keuken. Na afloop van de tour loop je naar Café Welling; een traditioneel […]
Truffel liefde
filmhuis de Keizer Keizerstraat 78, Deventer, NederlandHeerlijke film en (eventueel diner i.s.m. Restaurant Bouwkunde!) De documentaire Truffel Liefde gaat deze week in première. De ‘zwarte diamant’ is het magische middelpunt van een unieke wereld bevolkt door zeer uiteenlopende personen. Van stroper en jager tot kweker en chefkok. Allen hebben dezelfde diepgaande passie voor de zwarte truffel. Maar als we niet uitkijken […]
ALV SLOW FOOD BRABANT| Kick off 2020
RAMSES BIER Thijssenweg 20a, Hooge ZwaluweOp zondagmiddag 16 februari 2020 houden we onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. Deze keer zijn we te gast bij de creatieve Brabantse bierbrouwer RAMSES in Hooge Zwaluwe. Aansluitend zijn leden en niet-leden welkom voor een uitgebreide kennismaking met de brouwer, het proces en zijn uiteenlopende bieren met bijpassende lokale Brabantse producten. We hebben een mooi […]
RONDLEIDING & ZO-MI-BO BROUWERIJ RAMSES
RAMSES BIER Thijssenweg 20a, Hooge ZwaluweOp zondagmiddag 16 februari 2020 zijn we te gast bij de creatieve Brabantse bierbrouwer RAMSES in Hooge Zwaluwe. Ramses brouwt bier voor de mensen die van bier houden. Ramses Bieren zijn ‘single hop’ en de mout is biologisch. Indien mogelijk worden er lokale ingrediënten gebruikt. Zo heeft ieder bier een eigen, unieke, uitgesproken smaak en kan […]
Proeverij eau de vie en kaas uit de Lage Landen
Café Welling J.W. Brouwerstraat 32, AmsterdamIn 2018 presenteerden Bas Lubberhuizen van Stokerij Lubberhuizen en René Zanderink van de Nationale Ark van de Smaak commissie een unieke proeverij van rauwmelkse Nederlandse kazen uit de Ark van de Smaak en Nederlandse eau de vies (ook wel bekend als: eaux de vie). Dit was hun Nederlandse inzending tijdens de Salone del Gusto in Eataly […]
CANCELLED: VAN AKKER TOT BAKKER!
Hillekens Hoeve Etten-Leur Vlaanderbos 6, Etten-Leur23-03-2020. Wegens alle maatregelen rondom Covid-19/Corona hebben wij besloten deze excursie voorlopig te cancellen. Rond de zomer hopen wij terug te zijn met nieuwe Slow Food Brabant plannen en smakelijke activiteiten. Tot die tijd kunt u ons volgen op Facebook voor de laatste Slow Food nieuwtjes! Reeds geboekte tickets worden binnen 10 dagen terug gestort. […]
Annulering ALV SF Groene Hart en rondleiding kaasboerderij De Vierhuizen 5 april 2020
De Vierhuizen Geerweg 5, ZoeterwoudeWegens de recent getroffen maatregelen m.b.t. het Corona-virus gaat de ALV niet door; een latere datum volgt! Zondag 5 april houden we onze ALV/jaarvergadering van Slow Food Groene Hart. Dan kijken we terug op 2019 en maken we plannen voor 2020. We willen graag met jullie brainstormen over hoe zaken anders, leuker, beter of interessanter […]
Uitgesteld: Maal met een verhaal
Kruiskerk Wezep Kerkweg 6, Wezep, OverijsselZaterdag 18 april 2020: Kookworkshop met aansluitend diner i.s.m. Ds. Han Wilmink in Wezep.
Uitgesteld: Sharing Dinner
De Nieuwe Keuken Assendorperplein 9, Zwolle, Overijssel, NederlandUITGESTELD i.v.m. MAATREGELEN CORONA VIRUS!! ‘De Nieuwe Keuken’, bevindt zich in een voormalig schoolgebouw in één van de meest geliefde wijken van Zwolle: Assendorp, met een mooie binnentuin, waar je terecht kunt voor zowel borrelen als een hapje. Ondernemer Bas kun je typeren als ‘out-of the box & duurzame ondernemer’ en samen met Chef […]
Digitale workshop ‘Over Inpakken’
Gratis - digitale - workshop ivm het nieuwe kookboek 'Over Inpakken' van René Zanderink & Meneer Wateetons