Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CANCELLED: VAN AKKER TOT BAKKER!

04, 05^15:00 - 20:30

23-03-2020. Wegens alle maatregelen rondom Covid-19/Corona hebben wij besloten deze excursie voorlopig te cancellen. Rond de zomer hopen wij terug te zijn met nieuwe Slow Food Brabant plannen en smakelijke activiteiten. Tot die tijd kunt u ons volgen op Facebook voor de laatste Slow Food nieuwtjes! Reeds geboekte tickets worden binnen 10 dagen terug gestort.

 

We hebben veel zin in onze volgende excursie! We doorlopen dan namelijk het proces van akker tot bakker. We sluiten de middag af met een uitgebreide broodproeverij met versgebakken brood en lokale lekkernijen!

WAT EN WAAR?

We beginnen bij het graan. Daarvoor zijn we te gast bij Jack en Annelies Verhulst van biologisch melkveebedrijf Hillekens Hoeve in Etten-Leur.

In oktober 2017 is dit bedrijf omgeschakeld van een gangbare naar biologische bedrijfsvoering. Naast het produceren en vermarkten van melk via een melktap is de familie Verhulst ook druk bezig met natuur en baktarwe. Deze tarwe wordt naar Molen De Lelie – een aantal kilometer verderop – gebracht en wordt daar gemalen tot pannenkoekenmeel, broodmix, bloem en meel. Met dit project is een nieuw streekproduct in Etten-Leur op de markt gebracht, waarvoor minder voedselkilometers nodig zijn en waardoor er een betere, eerlijke prijs voor de boer gerealiseerd kan worden.

Van de Hillekens Hoeve gaan we naar de molen om te zien en beleven hoe de tarwe verder verwerkt wordt tot meel en andere producten.  Ter plekke zal ook een praktische demonstratie gegeven worden omtrent het bakken van een goed en authentiek brood. Dit alles natuurlijk met in het achterhoofd de kennis van het graan, het maalproces en hoe hiermee te spelen tijden het proces van kneden, rijzen en bakken! Het heerlijke resultaat zullen we eind van de middag natuurlijk uitgebreid gaan proeven.

WANNEER?

Nieuwsgierig geworden? schrijf je dan gauw in en ga op zondagmiddag 5 april mee, het aantal plaatsen is beperkt!

 PROGRAMMA:

13:00 uur: Ontvangst Hillekens Hoeve en introductie Slow Food Brabant

13.15 uur: Rondleiding waarbij boer Jack ons alles over zijn bedrijf en het graanproject zal vertellen

14.30 uur: Vertrek richting Molen de Lelie

15:00 uur: Praktische demonstratie & uitleg brood bakken

15.45 uur: Rondleiding door de Molen

16:45 uur: Gezamenlijke brood proeverij van versgebakken brood met lokale lekkernijen zoals: Leurse salade van de Santspuy, vleesbeleg van Jan Goos, geitenkaas van Bettine Hoeve en meer.   

(Lokale biertjes, wijn en fris zijn ter plekke tegen betaling te verkrijgen)

18:30 uur: Huiswaarts

Meel en andere producten van de molen zijn ter plekke te koop.

KOSTEN:

Kosten van deze excursie met uitgebreide broodproeverij bedragen:

Slow Food leden: 18,50 | Niet-leden: 21,00 | Kids t/m 12 jaar: 10,00

voor meer info en tickets: slowfoodbrabant.nl

Ga mee, beleef, ervaar en proef!

 

Gegevens

Datum:
04, 05
Tijd:
15:00 - 20:30
Evenement Categorie:
Site:
https://slowfoodbrabant.nl/evenementen/

Locatie

Hillekens Hoeve Etten-Leur
Vlaanderbos 6
Etten-Leur, 4874LS
+ Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!