SFU aan de slag: wildplukken met Elsje
Kasteel Groeneveld, BaarnWandelen in de natuur, terwijl je alles hoort over de (on)mogelijkheden van wildplukken. Het kan met Slow Food Aan de Slag op zondag 20 oktober van 11:00 - 13:00 ook bij Kasteel Groeneveld in Baarn. Elsje Bruynesteijn begeleidt deze paddenstoelen & kastanjes herfstwandeling met proeverijen en goodybag voor de Slow Food-prijs van 17,50 euro. Aanmelden voor […]
Cranberry excursie Krimpenerwaard
Lange Tiendweg 42-48, 2831 XL GouderakThe Cranberry Company teelt cranberry’s in de Krimpenerwaard! Excursie en proeverij Cranberry Company zondag 20 oktober 2019 van 13.00 tot 16.00 uur. Biologische cranberryteelt en natuurontwikkeling op achttien hectare veengrond. Duizenden plantjes groeien uit tot struiken vol gezonde bessen en natuurbeheer zorgt voor een rijke vegetatie, insecten, weidevogels en ringslangen. Farming with nature - Landbouw […]
Zoete appelproeverij
De afgelopen jaren organiseerde de Nationale Ark van de Smaak commissie diverse smaakproeverijen, zoals van kreeft, krozen, kersen, aard appelen, peren en handappels. Op woensdag 23 oktober gaan we tijdens de Nationale (Fruit)Persdag in Frederiksoord (Drenthe) opnieuw in samenwerking met de Noordelijke Pomologische Vereniging een proeverij organiseren. Ditmaal van ca. 10 zoete appelrassen. We gaan […]
Test dubbeltest
Test dubbeltest
PADDENSTOELENWANDELING
Het Smokkelaartje Goudbergseweg 8, Strijbeek, NederlandWandelen in de herfst is een feest met alle paddenstoelen die uit de grond schieten! In allerlei kleuren, formaten en hoeveelheden zijn ze het hele jaar door te zien, maar vooral in het vochtige najaar springen ze eruit. We gaan 's ochtends op pad met Jeroen Evers die alles weet over voedselbossen, wilde paddenstoelen en […]
Paddenstoelen op Hackfort
Keuken van Hackfort Baakseweg 8, VordenKom paddenstoelen proeven! Tijdens de kookworkshop “Paddenstoelen op Hackfort” bundelen Groene Takken (Slow Food lid) en de Keuken van Hackfort hun krachten om samen met deelnemers een heerlijke paddenstoelen maaltijd te maken. Pip Gilmore van Groene Takken heeft al jaren ervaring met het kweken van shii-take paddenstoelen op boomstammen (eetbaar hout). Daarnaast heeft ze ervaring […]
Workshop Fermenteren in het Groene Hart
Kwekerij Eko-logisch Floraweg 114, RoelofarendsveenBen jij nieuwsgierig naar de hippe en gezonde wereld van fermenteren en wil je meer weten over de verschillende basissmaken uit de Koreaanse Keuken? Ga dan mee op fermentatie avontuur met Marrit Kyung Ok Schakel, Micro Dairy en Jang specialist. We zijn te gast bij David Luijendijk van kwekerij Eko-logisch te Roelofarendsveen. Hij zal ons […]
OUDE BEREIDINGSTECHNIEKEN BIJ BIJZONDER BRABANTS
Bijzonder Brabants DeurneTijdens deze middag zijn we te gast bij onze eigen Slow Food boer: Boer Henk van Bijzonder Brabants. Hier zullen we met de onvergetelijke groenten van Bijzonder Brabants aan de slag gaan, een interessante, leerzame en natuurlijk smakelijke middag die je niet wilt missen! Als leverancier aan vele restaurants in Brabant weet hij als geen […]
Kookworkshop Kerstchutneys
Hackfort Baakseweg 6, Vorden, NederlandAangeboden door Slow Food IJsselvallei lid Derk Huizinga en De Keuken van Hackfort in Vorden De workshop Kerstchutneys maken was in voorgaande jaren een groot succes. Vooral de unieke kastanje chutney was erg populair. Ook dit jaar is er weer een workshop waarin we bijzondere chutneys maken, speciaal voor het Kerstdiner. Je kunt niet alleen […]
SFU aan de Slag: fermentatie workshop van Peter van Berckel
Workshop In deze workshop leer je pickles maken: korte, snelle groentefermentaties voor iedere dag. Deze workshop is het onderwerp waar Peter van Berckel zijn boek over heeft geschreven! In Japan is tsukémono ofwel gepicklede groenten een dagelijks onderdeel van de maaltijd. Ze worden met behulp van een pickle-pers gemaakt. De pers zet gezouten groenten onder druk […]