PADDENSTOELENWANDELING

Het Smokkelaartje Goudbergseweg 8, Strijbeek, Nederland

Wandelen in de herfst is een feest met alle paddenstoelen die uit de grond schieten! In allerlei kleuren, formaten en hoeveelheden zijn ze het hele jaar door te zien, maar vooral in het vochtige najaar springen ze eruit. We gaan 's ochtends op pad met Jeroen Evers die alles weet over voedselbossen, wilde paddenstoelen en […]

Paddenstoelen op Hackfort

Keuken van Hackfort Baakseweg 8, Vorden

Kom paddenstoelen proeven! Tijdens de kookworkshop “Paddenstoelen op Hackfort” bundelen Groene Takken (Slow Food lid)  en de Keuken van Hackfort hun krachten om samen met deelnemers een heerlijke paddenstoelen maaltijd te maken. Pip Gilmore van Groene Takken heeft al jaren ervaring met het kweken van shii-take paddenstoelen op boomstammen (eetbaar hout). Daarnaast heeft ze ervaring […]

€35

OUDE BEREIDINGSTECHNIEKEN BIJ BIJZONDER BRABANTS

Bijzonder Brabants Deurne

Tijdens deze middag zijn we te gast bij onze eigen Slow Food boer: Boer Henk van Bijzonder Brabants. Hier zullen we met de onvergetelijke groenten van Bijzonder Brabants aan de slag gaan, een interessante, leerzame en natuurlijk smakelijke middag die je niet wilt missen! Als leverancier aan vele restaurants in Brabant weet hij als geen […]

Kookworkshop Kerstchutneys

Hackfort Baakseweg 6, Vorden, Nederland

Aangeboden door Slow Food IJsselvallei lid Derk Huizinga en De Keuken van Hackfort in Vorden De workshop Kerstchutneys maken was in voorgaande jaren een groot succes. Vooral de unieke kastanje chutney was erg populair. Ook dit jaar is er weer een  workshop waarin we bijzondere chutneys maken, speciaal voor het Kerstdiner.  Je kunt niet alleen […]

€32,50

SFU aan de Slag: fermentatie workshop van Peter van Berckel

Workshop In deze workshop leer je pickles maken: korte, snelle groentefermentaties voor iedere dag. Deze workshop is het onderwerp waar Peter van Berckel zijn boek over heeft geschreven! In Japan is tsukémono ofwel gepicklede groenten een dagelijks onderdeel van de maaltijd. Ze worden met behulp van een pickle-pers gemaakt. De pers zet gezouten groenten onder druk […]

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!