BOER-GONDISCH FESTIVAL ”BELEEF VAN BRABANTSE GROND” 

Summa College Eindhoven, Netherlands

Goed nieuws: Het project Van Brabantse Grond krijgt een vervolg! De unieke samenwerking tussen Slow Food Brabant en vijf Brabantse koksopleidingen wil laten zien en beleven wat eerlijk, puur en lokaal eten van Brabantse grond betekent. Naast een bruisende Boergondische markt, zal er een spannende kookwedstrijd plaatsvinden tussen teams van koks en boeren.  In deze 'battle' werken […]

Inspiratiedag ondernemen met erfgoedrassen en gewassen

Landgoed Hindersteyn Langbroekerdijk 119, Langbroek, Utrecht, Nederland

Voor levend erfgoed houders en liefhebbers is het duidelijk: ondernemen met lokale veerassen en gewassen is het mooiste vak ter wereld! Er zijn uitdagingen, maar ook zeker kansen & succesfactoren in het houden van zeldzame erfgoedrassen en gewassen. Welke lessen leren we van onze pioniers en welke bijdrage kunt of wilt ú leveren in het […]

Italiaanse wijn spijs kookworkshop

Kookatelier Boschloo Dorpsstraat 51, Diepenveen, Nederland

Bert Nollen (lid IJsselvallei) organiseert samen met Kookatelier Boschloo een Italiaanse Wijn-spijs Kookworkshop. Met elkaar maken we een klassieke Italiaanse maaltijd, met bij elk gerecht twee verschillende wijnen. De prijs is all-in. Je geniet van una bella serata italiana! Doe mee en meld je aan!

€39,50

Paddenstoelen & Outdoor lunch

Harry De Smaakspecalist Van der Capellenstraat 57, Zwolle, Overijssel

De herfst is weer begonnen, bij uitstek het seizoen om -eetbare- paddenstoelen te gaan zoeken en samen te genieten van een outdoor lunch! Slow Food Zwolle organiseert op zondag 20 oktober 2019 een paddenstoelen tocht in de omgeving van Zwolle. Onder begeleiding van expert en natuurgids Herman Sieben maak je kennis met eetbare paddenstoelen. Hierna […]

€10 – €15

PADDENSTOELENWANDELING

Het Smokkelaartje Goudbergseweg 8, Strijbeek, Nederland

Wandelen in de herfst is een feest met alle paddenstoelen die uit de grond schieten! In allerlei kleuren, formaten en hoeveelheden zijn ze het hele jaar door te zien, maar vooral in het vochtige najaar springen ze eruit. We gaan 's ochtends op pad met Jeroen Evers die alles weet over voedselbossen, wilde paddenstoelen en […]

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!