Terra Madre – Salone del Gusto 2020

Terra Madre Online

Elke twee jaar wordt het grootste en belangrijkste Slow Food evenement ter wereld georganiseerd: Terra Madre - Salone del Gusto. Slow Food producenten, chefs, studenten, activisten en iedereen die nieuwsgierig is naar good, clean en fair voedsel komen hier samen. In verband met de maatregelen omtrent COVID-19, gaat Terra Madre dit jaar niet in gebruikelijke […]

Pizza workshop op zondag 11 oktober voor ouders met kinderen en stelletjes

Stadsboerderij Osdorp Botteskerksingel 30b, Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands

Esther Boukema van de Smaak te Pakken ontwikkelt voedseleducatie programma’s voor kinderen met aandacht voor geschiedenis, cultuur en het verhaal achter ieder ingrediënt op een manier die zowel voor volwassenen als kinderen leuk en interessant is. In deze workshop gaan we pizza bakken in een leemoven. Van start tot finish ‘home made’, het deeg is […]

Slow Food on Tour #1

De Sophiahoeve

Do you wonder how Dutch artisanal cheese is made? Would you like to know the difference between raw milk cheese and non-raw milk cheese? Have you ever seen a Dutch 'Blaarkop' cow? Then tune in on Slow Food on Tour! Meet farmer and cheesemaker Theo On Thursday October 15th, our reporters Jeroen (chef at the […]

Paddenstoelen 2020

Harry De Smaakspecalist Van der Capellenstraat 57, Zwolle, Overijssel

HELAAS GEANNULEERD VANWEGE NIEUWE MAATREGELEN D.D. 13-10-2020!! Goed nieuws! Met inachtneming van alle maatregelen rondom het Corona-virus, is het gelukt om een paddenstoelentocht te organiseren en wel op zeer kort termijn, n.l. zondag 18 oktober a.s.! Slow Food Zwolle organiseert op zondag 18 oktober 2020 een paddenstoelentocht in de omgeving van Zwolle. Onder begeleiding van […]

Free

Wildplukken in de herfstvakantie

Speciaal voor kinderen en jongeren, met hun (groot)ouders! Vrijdag 23 oktober om 14.00 uur gaan we wildplukken met Elsje Bruijnesteijn op het landgoed van kasteel Groeneveld in Baarn.  Deelnemende kinderen krijgen een tasje met wilde lekkernijen mee naar huis. Elsje is ruim 22 jaar hobbymatig met wildplukken bezig om nieuwe smaken te ontdekken. Sinds 6 […]

Euro15,00

Paddenstoelenwandeling – UITVERKOCHT!

Goudbergseweg 15, Strijbeek

Update 20/10/20, aanvullende info voor de deelnemers: De paddenstoelenwandeling van as zondag gaat door. Uiteraard rekening houdend met alle regels. Tot dan! // Wandelen in de herfst is een feest met alle paddenstoelen die uit de grond schieten! In allerlei kleuren, formaten en hoeveelheden zijn ze het hele jaar door te zien, maar vooral in […]

Aanleg Voedselbos Dongen: Help je mee een boompje planten?

Natuurlijk Tomaat Klein Dongenseweg 81, Dongen, Noord-Brabant

Eind november/begin december is het zover. Achter de kassen van Natuurlijk Tomaat in Klein Dongen komt een voedselbos! Help je ook met aanplanten? Voor meer info hieronder en/of om jezelf aan te melden: Henriette van den Hoek / 06-30211261 / info@natuurlijktomaat.nl Nog meer biodiversiteit bij Natuurlijk Tomaat Info van Henriette: De laatste tijd zijn we druk bezig geweest […]

Slow Food on Tour #2

De Krekerij

Have you ever cooked a grasshopper dish? Do you know what a cricket meat ball tastes like? Will food made of insects become part of our diet in the near future Let's find out during the livestream of Slow Food on Tour! Meet food entrepreneur Sander On Sunday October 29th, our reporters Jeroen (chef at […]

Slow Food Proeverij

Studio Metropolis Pakhuis de Zwijger Amsterdam

Slow Food viert feest! Op donderdag 10 december is het Terra Madre Dag: de verjaardag van Slow Food. Om deze feestelijke dag te vieren, nodigt Slow Food Nederland je uit voor een interactieve online proeverij met bijzondere producten uit de Ark van de Smaak. Verwacht een onvergetelijke avond vol verrassende verhalen en smakelijke producten!   […]

Crowdfunding boek: ‘De Ark van de Smaak in Nederland’

DONEER EN DRAAG BIJ AAN BEHOUD VAN BIODIVERSITEIT EN GASTRONOMISCH ERFGOED IN NEDERLAND De crowdfunding voor het boek: 'De Ark van de Smaak in Nederland' is van start gegaan. In het rijk geïllustreerde boek komen voedsel, kennis en verhalen over Nederlands gastronomisch erfgoed samen. Tot en met zondag 13 december 2020 kunnen alle supporters van good, clean […]

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!