Annulering ALV SF Groene Hart en rondleiding kaasboerderij De Vierhuizen 5 april 2020
De Vierhuizen Geerweg 5, ZoeterwoudeWegens de recent getroffen maatregelen m.b.t. het Corona-virus gaat de ALV niet door; een latere datum volgt! Zondag 5 april houden we onze ALV/jaarvergadering van Slow Food Groene Hart. Dan kijken we terug op 2019 en maken we plannen voor 2020. We willen graag met jullie brainstormen over hoe zaken anders, leuker, beter of interessanter […]
Uitgesteld: Maal met een verhaal
Kruiskerk Wezep Kerkweg 6, Wezep, OverijsselZaterdag 18 april 2020: Kookworkshop met aansluitend diner i.s.m. Ds. Han Wilmink in Wezep.
Uitgesteld: Sharing Dinner
De Nieuwe Keuken Assendorperplein 9, Zwolle, Overijssel, NederlandUITGESTELD i.v.m. MAATREGELEN CORONA VIRUS!! ‘De Nieuwe Keuken’, bevindt zich in een voormalig schoolgebouw in één van de meest geliefde wijken van Zwolle: Assendorp, met een mooie binnentuin, waar je terecht kunt voor zowel borrelen als een hapje. Ondernemer Bas kun je typeren als ‘out-of the box & duurzame ondernemer’ en samen met Chef […]
Digitale workshop ‘Over Inpakken’
Gratis - digitale - workshop ivm het nieuwe kookboek 'Over Inpakken' van René Zanderink & Meneer Wateetons
Borrel met Slow Food Amsterdam: een nieuw begin!
Co-Creatie Zuid Gerard Doustraat 133, Amsterdam, Noord-Holland, NederlandWe nodigen jullie van harte uit voor een vrijdagmiddagborrel op vrijdag 26 juni. Het lijkt ons gezellig om een frisje / biertje / wijntje met jullie te drinken en elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. We horen graag hoe jullie in Slow Food Amsterdam staan. Dan wel op de borrel, dan wel via e-mail. Wij […]
Vlees uit de kuiloven
Onder toezicht oog van Rimbo Rob, gaan we 'koake in ein loak' (een kuil oven) maken, zodat het vlees kan garen in de grond. Programma 08:00 - Echte funkeleare kunnen al vanaf 08:00 terecht voor het maken van het vuur. 11:00 - Aankomst met koffie, thee en iets lekkers. Daarna een kruidenwandeling onder leiding van […]
Vrijdagmiddagborrel 4 Sept. Slow Food Amsterdam
Co-Creatie Zuid Gerard Doustraat 133, Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsWe willen je graag weer uitnodigen voor onze maandelijkse vrijdagmiddagborrel, dit keer op vrijdag 4 september vanaf 18:00 uur bij Co-creatie Zuid, Gerard Doustraat 133 in de Pijp. De borrel is exclusief toegankelijk voor leden van Slow Food Amsterdam (en introducees) met als bedoeling elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten. Iedereen maakt een favoriet […]
Slow Food-excursie naar De Glind
Zaterdag 12 september organiseert Slow Food Utrecht een bijzonder bezoek aan drie bedrijven die gevestigd zijn in De Glind. De Glind is een klein dorpje in de gemeente Barneveld en bij velen bekend als het Jeugddorp De Glind waar de Rudolphstichting actief is in de jeugdzorg. Tijdens de excursie krijgen we een rondleiding bij: De […]
Beleef en proef appel en peer uit het Groene Hart
Hoeve Kazan Blokland 28, NieuwveenDeze zondagmiddag zetten we de appels en peren uit de hoog-stamboomgaard van Hoeve Kazan in het zonnetje. Met proeven, zien, het verhaal over de rassen, het telen, groeien, oogsten en verwerken wordt de middag gevuld. Ook is er tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten en heerlijke producten te kopen in de winkel van Hoeve […]
Workshop oranje Pompoenen
Iedereen in Nederland kent de oranje pompoen. Maar hoe lang kennen we die al? Is 'ie net zo Nederlands als de sinaasappel of het oranje worteltje? Is de schil van de pompoen eetbaar? Hoeveel verschillende eetbare pompoenen zijn er wel niet? Waar komt de butternut pumpkin ineens vandaan? En wat kun je allemaal doen met […]