Workshop zuurdesem broodbakken met oude granen
MBO Rijnland Groen van Prinsterersingel 52, GoudaOp dinsdag 9 november 2021 organiseert Slow Food Groene Hart in samenwerking met Ineke Berentschot een workshop zuurdesem brood bakken met oude granen. Tijdens de workshop leer je een desembrood naturel en één met krenten/rozijnen maken, met meel van biologische oude granen van Boerderij Bijlsma in Nieuw Vennep. Er wordt volkorenmeel van emmer, eenkoorn en […]
Verboden Groenten Oogstfeest
Boerderij Landlust Oostgaag 25a, Maasland, Zuid-Holland, NederlandOp 20 november kan je van 10u- 14u je eigen verboden groenten komen oogsten bij Moestuinderij Het Middenland op het land van Roel en Femke van Buuren de Biologische Boerderij Landlust te Maasland. Op het Middenland teelt professioneel tuinder Bas de Groot voor meer dan 100 oogstgenoten elke week de lekkerste groenten. Bekende, minder bekende […]
PROEF DE ARK, KOOP DE KUNST
De Groene Afslag AMERSFOORTSESTRAATWEG 117, LAREN, NetherlandsLET OP: EVENEMENT VERPLAATST VAN 17 OKTOBER NAAR 21 NOVEMBER! Zondag 21 november zullen wij, Slow Food Nederland, omringd door producenten en telers, met een kraam op de biologische markt bij de Groene Afslag staan. Maar, wij staan er niet om groenten te verkopen. Toos Hartog: de illustrator achter de Ark van de Smaak Op […]
Workshop Droge Worst maken met Wild Vleesch
Rotterdam NoordDonderdagavond op 2 december organiseert Slow Food Rotterdam samen met Wild Vleesch een workshop waarin deelnemers alles leren over het maken van droge worst. In plaats van 87,50 kunnen leden van Slow Food zich inschrijven voor 75 euro per persoon. Er is plek voor in totaal 12 deelnemers. Tijdens de workshop maken we gezamenlijk een aantal […]
Terra Madre Inloop Koffie bij Wild Sage Foods
Wild Sage Foods, Amsterdam Ceintuurbaan 228, Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsSlow Food Amsterdam is organisator van de 'Inloop Koffie' bij Wild Sage Foods. Om Terra Madre te vieren, organiseren we een inloop koffie. We zijn te gast bij Wild Sage Foods: een gloednieuwe minimal-waste, organic food store en Deli aan de Ceintuurbaan 228, Amsterdam. Leuk als jullie - in 3 time slots gereguleerd - aanwaaien! Idee is […]
Terra Madre bij De Dyck in Woubrugge
De Dyck Woudsedijk-Zuid 43, WoubruggeNu de horeca met beperkingen moet werken, verplaatsen wij onze Terra Madre-viering van een diner op vrijdagavond 10 december naar een lunch op zondagmiddag 12 december. Wij nodigen jullie van harte uit bij De Dyck in Woubrugge! Vier samen met ons de verjaardag van Slow Food, ter herinnering aan de oprichting van Slow Food eind jaren […]
Presentatie Weespermop
Wispe Brouwerij Herengracht 16, Weesp, Noord Holland, NetherlandsIn Wispe Brouwerij (Laurentiuskerk) in Weesp presenteren we op 15 december het resultaat van het onderzoek naar de oorsprong van de Weespermop. Het eerste exemplaar zal door burgemeester B.J. van Bochove van Weesp in ontvangst genomen worden. Na een lezing van Jacques Meerman over de historie en van Cees Holtkamp die vertelt over de ontwikkeling van het recept, kan iedereen proeven. Aansluitend een borrel, met daarbij ook: Wispe Bier, echte Weesper jenever van Anker en kaas van boerderij de Groene Griffioen in Weesp.
Amsterdam Symposium on the History of Food
Allard Pierson Oude Turfmarkt 127-129, AmsterdamAmsterdam Symposium on the History of Food
11 en 12 februari 2022
Engelstalig.
Het Amsterdam Symposium on the History of Food trekt kenners van over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van koken, eten en drinken: een steeds belangrijker en populairder onderzoeksveld binnen verschillende academische disciplines, maar ook buiten de academische wereld.
Lezing Carolyn Steel. Sitopia: Hoe goed eten de wereld kan redden
Allard Pierson Oude Turfmarkt 127-129, AmsterdamOp de zaterdagmiddag 12 februari houdt auteur Carolyn Steel, bekend van het boek De hongerige stad een lezing over haar laatste boek, Sitopia: Hoe goed eten de wereld kan redden. Kaartjes zijn 8 euro en u kunt zowel online als in Allard Pierson kijken naar de live verbinding met Carolyn in Londen. Deze lezing is onderdeel van Amsterdam Symposium on the History of Food, met als thema Food and the Environment.
Foodie Festival
Allard Pierson Oude Turfmarkt 127-129, AmsterdamIn het Allard Pierson, Collecties van de Universiteit van Amsterdam, bevinden zich meer dan twintigduizend boeken over koken, eten en drinken, receptenhandschriften en menukaarten. Op 11 en 12 februari organiseert het instituut activiteiten rond deze rijke collectie. Op de vrijdag en zaterdagochtend is er het zevende Amsterdam Symposium on the History of Food, met als […]