fbpx

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Foodie Festival

02, 12^14:00 - 17:00

Foodie Festival Allard Pierson

In het Allard Pierson, Collecties van de Universiteit van Amsterdam, bevinden zich meer dan twintigduizend boeken over koken, eten en drinken, receptenhandschriften en menukaarten. Op 11 en 12 februari organiseert het instituut activiteiten rond deze rijke collectie. Op de vrijdag en zaterdagochtend is er het zevende Amsterdam Symposium on the History of Food, met als thema Food and the Environment. U kunt online en fysiek aanwezig zijn; kaartverkoop is nu gestart.

Op de zaterdagmiddag 12 februari houdt auteur Carolyn Steel, bekend van het boek De hongerige stad een lezing over haar laatste boek, Sitopia: Hoe goed eten de wereld kan redden. Kaartjes zijn 8 euro en u kunt zowel online als in Allard Pierson kijken naar de live verbinding met Carolyn in Londen.

Foodie Festival

De rest van de zaterdag vindt het Foodie Festival plaats, een publieksevenement over kookboeken, geschiedenis en eten. Sprekers zijn onder andere tv-kok en verzamelaar van historische kookboeken Danny Jansen, historicus Dirk-Jan Verdonk van het boek Dierloos. Een geschiedenis van vegetariërs en veganisten in Nederland en culinair historici Marleen Willebrands en Manon Henzen. Ook zal er een kleine tentoonstelling zijn met recepten en boeken uit de collectie die horen bij het onderzoek naar de oorsprong van de Weespermop. Jacques Meerman, die het onderzoek heeft uitgevoerd, zal hier ook een lezing over geven.

Ook Slow Food is aanwezig: op 12 februari organiseren we een paneldiscussie met proeverij over het thema: oude granen en landschap. Michiel Korthals, die oude granen en mosterd verbouwd in Laren. Hij zal het hebben over de invloed van de landbouw op het landschap en gaat specifiek in op de Sint Jansrogge. René van der Veer, van “de veldkeuken”, bakt brood van oude granen en kan meer vertellen over het gebruik hiervan en we kunnen proeven en we staan met een kraam met Ark van de Smaakproducten.

Het programma komt binnenkort online en kaartverkoop start binnenkort.

Locatie

Allard Pierson
Oude Turfmarkt 127-129
Amsterdam, 1012 GC
+ Google Maps
Site:
https://allardpierson.nl/