Crowdfunding boek: ‘De Ark van de Smaak in Nederland’ van start

DONEER EN DRAAG BIJ AAN BEHOUD VAN BIODIVERSITEIT
EN GASTRONOMISCH ERFGOED IN NEDERLAND

De crowdfunding voor het boek: ‘De Ark van de Smaak in Nederland’ is van start gegaan. In het rijk geïllustreerde boek komen voedsel, kennis en verhalen over Nederlands gastronomisch erfgoed samen. Tot en met zondag 13 december 2020 kunnen alle supporters van good, clean en fair voedsel hun bijdrage leveren via een crowdfundingcampagne op Voordekunst.nl.

Een ode aan de gastronomische rijkdom van Nederland
Meer dan 100 Ark van de Smaak producten, recepten van chefkoks, interviews met producenten, een seizoenskalender en essays; dat is het boek De Ark van de Smaak in Nederland in een notendop. Het boek brengt op een informatieve en inspirerende manier een ode aan de gastronomische rijkdom van Nederland. Het laat aan een breed publiek zien dat Nederland meer is dan alleen de tweede grootste landbouwexporteur van de wereld, namelijk: een culinair divers land met een rijk aanbod aan uiteenlopende producten.

Daarnaast benadrukken we met het boek dat het behoud van het Nederlands gastronomisch erfgoed bijdraagt aan agro-biodiversiteit en culturele en culinaire diversiteit. Bovendien maakt het boek inzichtelijk dat regionaal en seizoensgebonden eten bijdraagt aan regionale economieën, verkorting van de voedselketen, minder voedselkilometers, contact tussen boer en burger, en waardering voor vers, puur en gezond voedsel.

Crowdfunding
Wil jij bijdragen aan behoud van biodiversiteit en gastronomisch erfgoed in Nederland? Steun dit project en bestel nu een boek via de crowdfunding campagne. Bijdragen aan de crowdfunding campagne kan tot 13 december via de website van Voordekunst. Bij een succesvol resultaat van €24.000 zal het boek in april 2021 feestelijk worden gepresenteerd op verschillende boerderijen in het land.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!