fbpx

WIJ ZIJN

SLOW FOOD NEDERLAND

Slow Food Nederland is onderdeel van de wereldwijde Slow Food beweging; ontstaan in Italië in 1989. Wij zijn een grassroots voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. We brengen mensen uit de hele voedselketen samen: boeren en tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Met hen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan en we bieden een platform voor veranderaars; mensen die het anders durven te doen met aandacht voor mens, dier én natuur. Dit doen we door middel van onze Chefs Alliantie, de Ark van de Smaak en diners, workshops, proeverijen en campagnes op lokaal, nationaal en mondiaal niveau.

VOEDSEL IS VEEL MEER DAN EEN BASIS BEHOEFTE

Iedere dag zijn we als consumenten bezig met ons voedsel, maar het is meer dan alleen brandstof. Want wie produceert onze eten? Welke producten kiezen we en waar doen we onze boodschappen? De voedselkeuzes die we maken, hebben invloed op onze gezondheid, economie en natuur. Maar wat we eten, raakt ook aan onze cultuur, de politieke keuzes die gemaakt worden en hoe de wereld er in de toekomst uit zal zien.

IEDEREEN HEEFT RECHT OP GOOD, CLEAN, FAIR VOEDSEL

Slow Food zet zich daarom in voor een good, clean en fair voedselsysteem voor iedereen. Dat betekent: kwalitatieve producten, die zo min mogelijk impact hebben op de natuur met een eerlijke prijs voor de producent; toegankelijk voor iedereen.

DE DIVERSITEIT VAN ONS NETWERK IS ONZE KRACHT

Het Slow Food netwerk bestaat wereldwijd uit miljoenen mensen; we zijn actief in 160 landen met 1500 lokale communities en we hebben een sterk internationaal jongerennetwerk (SFYN).

Ons Nederlandse netwerk wordt gedragen door 19 lokale communities en het Slow Food Youth Network, die nauw in contact staan met lokale producenten, ondernemers en chefs. Zij organiseren eigen evenementen en zetten op deze manier good, clean en fair voedsel op de kaart in hun eigen stad, dorp of streek.

BESTUUR

SLOW FOOD

HET SLOW FOOD NEDERLAND BESTUUR

Slow Food Nederland is de landelijke, overkoepelende organisatie voor de regionale communities, de commissie Ark van de Smaak & Presidia en Slow Food Youth Network Nederland. Het bestuur van Slow Food Nederland bestaat uit vrijwillige bestuursleden.

Nelleke Don

Nelleke Don

Voorzitter

Geert Veenendaal

Geert Veenendaal

Secretaris

Laura Paap

Laura Paap

Communicatie

Arie van den Brand

Arie van den Brand

Externe betrekkingen

Maarten Kuiper

Maarten Kuiper

Evenementen

SLOW FOOD YOUTH NETWORK NEDERLAND

In Nederland is Slow Food ook sterk vertegenwoordigd onder jongeren. Met 11 regio’s en een hoofdkantoor in Utrecht vertegenwoordigen zij het Slow Food Youth Network (SFYN), voorheen bekend als de Youth Food Movement. Dit netwerk, voor en door jongeren, zet zich in voor een good, clean en fair voedselsysteem door het organiseren van diverse evenementen, projecten en campagnes. (o.a. de SFYN Academie, talkshow Als Warme Broodjes, World Disco Soup Day, Campagne: voedselonderwijs voor ieder kind)

info@sfyn.nl
www.slowfoodyouthnetwork.nl