Van zondag 22 tot en met zondag 29 augustus 2021 organiseert Slow Food Achterhoek de Week van de Achterhoekse wijnen. In deze week zijn er veel mogelijkheden om de wijngaarden te bezoeken, wijnen te proeven, deel te nemen aan workshops of rondleidingen. Ook worden culinaire fietsroutes gepromoot waarin wijngaarden centraal staan.

De eerder geplande proeverij op zondag 22 augustus is vanwege de verwachte weersomstandigheden komen te vervallen – de proeverij zou plaatsvinden in een tent. We plannen snel een nieuwe datum. Had je je aangemeld? Dan ontvang je een afzegging en vanzelf ook een nieuwe uitnodiging. Heb je voor de komende proeverij (en andere activiteiten) belangstelling? Dan houden we je graag op de hoogte met onze nieuwsbrief als je die nog niet ontvangt. Een mailtje naar achterhoek@slowfood.nl volstaat.

Waarom een Week van de Achterhoekse wijnen?

Met zo’n twintig wijngaarden is de Achterhoek een van de belangrijkste wijnstreken van ons land. Klimaat en bodem lenen zich goed voor de teelt van druiven. Het is pas een kleine twintig jaar geleden dat de eerste wijngaarden werden aangeplant. Maar inmiddels zijn er flink wat prijzen in de wacht gesleept voor wijnen van topkwaliteit.

Initiatiefnemer Slow Food Achterhoek vindt het belangrijk om de regionale eetcultuur te bewaren en te bevorderen. Ook horeca en catering spelen daarin een belangrijke rol.

Eerder organiseerde Slow Food Achterhoek een succesvolle Week van de Achterhoekse Kazen. Voor volgend jaar staat graan op het programma.

De agenda en meer informatie vind je op: www.slowfoodachterhoek.nlVoor meer informatie en het aanmelden van activiteiten ga naar achterhoek@slowfood.nl

Foto: ‘t Heekenbroek Drempt, een van de deelnemende wijngaarden.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!