Voor- aankondiging Terra Madre diner

René Zanderink en ik, Roel van Kollem, zijn bezig om een diner, met in de hoofdrol de Twentse landgans, te organiseren in het weekend van Terra Madre dag.

11 December 2021 zal het diner plaatsvinden.

 

De Twentse landgans

… is opgenomen in de Ark van de Smaak. Door droogte is de productie stil komen te liggen.                         Lees hiervoor het artikel: aanhoudende droogte nekt de Twentse landgans.

De enige mogelijkheid is om in het voorjaar bij de fokkers een gans te bestellen, zodat je aan het einde van het jaar de gans kan eten.

 

Erfgoed Bossem

Het diner vindt plaats op het prachtige Erfgoed Bossem en voor de (regio) Amsterdammers zijn we bezig om een arrangement te maken met 1 of 2 overnachtingen, ontbijt, en het diner voor een all-in prijs.

De bedoeling is om het geheel te omlijsten met een workshop over de verwerking van de gans.
Te beginnen met het plukken van de gans, het konfijten van de bouten, maagjes en hartjes, het roken van de borstfilet en bouillon trekken van het karkas. Deelnemers aan de workshop krijgen de gemaakte producten goed geconserveerd mee. In het diner verwerken we verder zo veel mogelijk Ark van de Smaak producten.

 

Heb je interesse?

Stuur dan geheel vrijblijvend een mail naar Roel.

Dan houden we je persoonlijk op de hoogte als we meer nieuws hebben over prijs en andere zaken. De ganzen zijn besteld. Geef je ook aan of je geïnteresseerd bent in de workshop?

 

Laat de Twentse landgans niet verdwijnen!

 

BijdrageRené Zanderink & Roel van Kollem

Reactiecommunicatie@slowfoodamsterdam.nl

 

 

 

 

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!