Een lang geKOEsterd plan van een van de partners van Slow Food Nederland – Erfgoed Bossem – is nu werkelijkheid. De webwinkel Twente op Tafel is een feit! Via deze online shop kun je het (h)eerlijke rundvlees van het Brandrode Rund – tevens opgenomen in de Ark van de Smaak – bestellen. Van dit oer-Hollandse ras fokt en verzorgt koeboer Dennis een mooie kudde op Erfgoed Bossem.

De Brandroden lopen op kruidenrijke landerijen waar ze in alle rust gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen in een natuurlijke familiekudde. De werkwijze van koeboer Dennis en zijn partner Annette is biologisch gecertificeerd (Skal). Dat betekent dat er geen gebruik gemaakt wordt van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en preventieve antibiotica.

Het vlees waarvoor de dieren uiteindelijk worden gehouden is van hoge kwaliteit. Naast de authentieke raskeuze heeft dit ook te maken met het feit dat de dieren de tijd krijgen om te groeien, lekker buiten te lopen en hun eigen kostje bij elkaar te zoeken. ’s Winters verblijven ze in een ruime hellingstal op stro. Het resultaat is een bijzonder smaakvol, kwaliteitsvlees met een oorspronkelijke structuur, heerlijke geur en fijne malsheid.

Foto van Twente op Tafel - nieuwe webshop. Credit: Twente op Tafel / Erfgoed Bossem

Proeven op de boerderij

Naast de biologische zoogkoeienhouderij bevindt zich op het boerenerf van Bossem een ambachtelijke keuken op hoog niveau. Hier zwaait chefkok Leen de scepter. Onder zijn auspiciën wordt het rundvlees van koeboer Dennis geslacht, gerijpt en verder verwerkt van kop tot staart. Het mooie is: je kunt dat ter plekke op de boerderij komen proeven!

Ambachtelijke vleesproducten via Twente op Tafel

De webwinkel van koeboer Dennis – Twente op Tafel – wordt steeds verder gevuld met mooie, pure delen van het rund (waaronder dry aged), maar ook met huisgemaakte vleesproducten uit de keuken van Leen. Zo vind je er al hamburgers, verse worst, stoofpot en bouillon.

Foto van het Brandrode Rund - Ark van de Smaak ras. Fotocredit: Twente op Tafel / Erfgoed Bossem

Ruimte voor buurboeren

Op Erfgoed Bossem ontvangen Dennis en Annette al jaren gasten in hun verrassende logeeraccommodaties en aan de Twentse table d’hôte. Deze ervaring zorgt ervoor dat ze precies weten waar je de lekkerste streekproducten in Twente kunt vinden. Op de website van Twente op Tafel staat hier al wat informatie over, maar dit hopen ze zeker nog uit te breiden.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!