De 10.000 Tuinen in Afrika community is op zoek naar een nieuw teamlid communicatie! Samen dragen we bij aan de oprichting van 10.000 gemeenschapstuinen over heel Afrika, en zetten we dit project op de kaart.

Wat doen wij?

De Nederlandse Slow Food Community 10.000 Tuinen in Afrika zet zich in om gemeenschappelijke groente- en fruittuinen in dorpsgemeenschappen in Afrika op te richten. De community gelooft dat iedereen recht heeft op toegang tot voldoende, vers, gezond en gevarieerd voedsel. Een gemeenschapstuin biedt een dorp een plek die dit levert. Zo’n tuin dient daarnaast als een open-air classroom voor de jongere generatie om te leren over traditionele vormen van voedselverbouwing die lokale cultuur, gewassen en tradities waarborgt. Lees hier meer over de Slow Food community.

Slow Food International en Slow Food Nederland ondersteunen dat streven. Als onderdeel van Slow Food maakt de community maakt een sprint vooruit om bij te dragen aan de oprichting van de Slow Food Tuinen, en het project op de kaart te zetten. Dit doen we door ons te verbinden aan tuinen in Afrika, verhalen te verzamelen, een netwerk op te bouwen en fondsen te werven om de tuinen op te richten.

Wie zoeken wij?

Met jouw bijdrage als communicatielid verzamel je verhalen uit het veld middels ons netwerk, en vertaal je die via onze kanalen naar het grote publiek.

  • Je wilt je inzetten voor de oprichting van 10.000 gemeenschapstuinen in Afrika die dienen als hub voor biodiversiteit, kennis en voedselvoorziening;
  • Je hebt kennis van het beheer van de sociale mediakanalen;
  • Je hebt gevoel voor taal en beeld/geluid;
  • Je deinst niet terug om nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan en te netwerken om het project nóg meer onder de aandacht te brengen;
  • Je bent een creatief brein dat mee wil denken in de contentontwikkeling voor het project;
  • Je wilt actief meedenken in hoe we onze projecten nóg beter op de kaart kunnen zetten;
  • Je vindt het leuk om mee te werken aan onze website en persberichten.

Hoeveel tijd kost het?

  • 1x per maand een werkgroep-vergadering
  • Zo’n 8 uur per maand die je steekt in het ontwikkelen van content (beeld/tekst/podcast). Je kunt je tijd flexibel indelen. De tijdsverdeling zal afhangen van hoeveel/welke projecten we op dat moment hebben lopen.

Wat bieden wij?

Het betreft een vrijwillige functie. De functie is afwisselend, en heeft ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid. We bieden een plekje in ons mooie Slow Food netwerk, dat internationaal reikt, en zich keihard inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Reageren?

Stuur vóór 20 februari 2021 een korte motivatie naar slowfoodtuinen@slowfoodfoundation.nl. Heb je nog vragen? Mail dan ook gerust!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!