Per direct zijn wij op zoek naar een nieuwe parttime (16 uur) project- en communicatiemedewerker die verantwoordelijk is voor de projecten en communicatie van Slow Food Nederland. Ben jij betrokken bij onze doelstelling: Good, Clean & Fair voedsel voor iedereen? En zie jij het zitten om je handen uit de mouwen te steken en dit gedachtegoed nog verder te verspreiden? Reageer dan vóór 25 april 2021.

Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor good, clean en fair voedsel voor iedereen en mensen uit de hele voedselketen samenbrengt – van boeren en chef-koks tot consumenten en vissers. Slow Food staat voor voedsel dat toegankelijk is voor iedereen, met zo min mogelijk impact op dieren en natuur en met een eerlijke prijs voor de producent. We willen mensen inspireren om bewuster met hun voeding om te gaan. Dit doen we aan de hand van 7 standpunten: volg het seizoen, voorkom verspilling, bereid je eten met aandacht, eet minder of beter vlees, betaal een eerlijke prijs, kies voor lokale producten en koop schoon.

Wat houdt de functie van project- en communicatiemedewerker in?

De tone of voice en de uitstraling van de communicatie zijn essentieel voor onze non-profitorganisatie. We zoeken iemand met een passie voor voedsel, het maken van verhalen en het aanpakken van uitdagingen.

Als project- en communicatiemedewerker stel je in samenwerking met ons bestuurslid Communicatie de communicatieplannen en -strategieën op, ben je verantwoordelijk voor het schrijven, produceren en redigeren van (online) content op o.a. onze website en social media, het onderhouden van de website en de coördinatie van verschillende projecten en evenementen die Slow Food organiseert. Ook schrijf je een maandelijkse nieuwsbrief, maak je persberichten en houd je perspublicaties en (interview)aanvragen in de gaten. Daarnaast ondersteun je de lokale communities bij hun communicatie. Voor 2021 ligt de focus op de boeklancering van ‘De Ark van de Smaak in Nederland’, het uitbouwen van ons platform Kies Lokaal en het intensiveren van relaties tussen Slow Food Professionals zoals producenten en chef-koks.

Dit ben jij:

 • Redactioneel talent: goede beheersing van de Nederlandse taal en een vlotte pen;
 • Aantoonbare ervaring met schrijven van content (bij voorkeur voor online kanalen);
 • Aantoonbare ervaring met WordPress en Mailchimp (of vergelijkbare programma’s);
 • Coördinerend en organisatorisch talent: planningen maken, overzien en aanhouden;
 • Flexibele en zelfstandige werkhouding;
 • Interesse in sociale media en nieuwe ontwikkelingen;
 • Ziet kansen om (creatieve) campagnes te ontwikkelen en Slow Food op de (online) kaart te zetten;
 • Kennis en ervaring met beeldbewerkingsprogramma’s;
 • Creatief, proactief en sociaal vaardig;
 • Oog voor detail;
 • Zin en energie om een nationale beweging te ondersteunen.

Interesse en kennis van voedsel is een pré.

Dit bieden wij:

Wij bieden een afwisselende functie voor 16 uur in de week met veel verantwoordelijkheid en eigen inbreng. Je werkt vanuit huis maar hebt op regelmatige basis contact met het bestuur van Slow Food Nederland, met name met het bestuurslid Communicatie.

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en lijkt het je leuk om een belangrijke bijdrage te leveren aan Slow Food Nederland? Reageer dan nu! Stuur je cv en een motivatiebrief vóór 25 april 2021 naar secretaris@slowfood.nl onder vermelding van “Sollicitatie Project- en Communicatiemedewerker”. Houd rekening met een eventueel (digitaal) sollicitatiegesprek op 30 april 2021.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!